söndag, maj 01, 2011

Perspektiv

Jag träffade fina U och L häromkvällen. Vi åt middag på Mosebacke och drack sedan vin på Ljuggrens. Och pratade om hur bra vi ändå har det. Vilken tur vi har som faktiskt är födda i det här landet. Att vi är fria. På många olika sätt och vis.

Det fick mig att tänka på vikten och betydelsen av perspektiv. Att faktiskt stanna upp och verkligen känna att det oftast är lyxproblem som jag klagar över. För vad är väl lite trötthet mot naturkatastrofter, svält och sjukdomar. Vad är väl en tilltufsad relation mot att hålla mig frisk?

Jag vill inte bagatellisera något eller betygsätta. Det finns alltid de som har det värre och i vissa situationer bör vi se till oss själva i första hand för att överhuvudtaget orka ta in allting annat.
Det är lite som när flygvärdinnan går igenom flygsäkerheten ombord och säger att vi först ska ge syrgasmasken till oss själva och sedan hjälpa den som sitter bredvid.

Men ändå.

Eller som min vän A skrev i sin Facebook-uppdatering häromdagen "Lyckades somna ca 02.30. Väcktes av en skriksession signerad unge herr HP kl 03.00. Sedan fick jag nanna sött ända tills 06.40. Smashing! Vilken tur att jag (inte) ska utföra följande sysslor idag: Operera en hjärna eller två. Avlägga någon form av tentamen. Ratta nonstopflight till Kina".

Perspektiv. Som sagt.

7 kommentarer:

 1. Så sant så sant som du skriver. Ha en fin start på veckan! kram

  SvaraRadera
 2. Vilken skön vän du har! Hon lyckades fånga det hela i några meningar. Och som vanligt är du klok, man måste ju se till sig själv först, MEN också ha perspektiv på vad som händer i tillvaron och runtom.

  SvaraRadera
 3. Hej hej!
  Det där var verkligen klokt skrivit.

  Kramar*
  /V

  SvaraRadera
 4. Jag skulle skriva något klokt jag tänkte men det försvann. I tröttheten.. ;)
  Du är klok. Jag nöjer mig med det.

  SvaraRadera
 5. Jag funderar just på en annan sak. Flyg ? Var är du ? Kram H.

  SvaraRadera
 6. Läste lite noggrannare nu... Glöm flyget... Kram igen ! H.

  SvaraRadera
 7. Snor och glamour - detsamma önskar jag dig kära du!

  Annika - ja, hon är skön min vän, det är hon verkligen. Alltid lika roliga och träffande FB-uppdateringar.

  Viralila - och sant, inte sant?!

  Evasleva - inte klokare än vad du är kära du!

  H - haha, det är skönt att höra att det är fler än jag som är trött :)
  Kram till dig.

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!