tisdag, maj 31, 2011

Signe 4 år och 7 månader, Siri 2 år och 4 månaderSigne - börjar nästan varje mening med "Mamma, vet du en sak..". Önskar sig en sparkcykel och pratar om att ta bort stödhjulen från cykeln. Föredrar att leka själv, men har också mycket kompisar (både på dagis och i radhusområdet). Låter ingen vara elak, varken mot henne eller någon annan utan sätter tydliga gränser.
Blir allt mer medveten om sin egen sexualitet (älskar att kolla in syrrans och sin egen rumpa och fnissa) och döden ("mamma, när du dör då kommer jag att bli jätte jätte lessen").
Är fortfarande förälskad i Filip. Följer med honom hem efter dagis eller stämmer träff i parken. Väl där kan de leka på varsitt håll, men det är viktigt att den andra är där.
Fick sitt första getingstick i helgen, på halsen (det blev ett besök hos närakuten, men allt gick bar) och är nu nästintill skräckslagen för alla slags kryp och insekter.

Siri - vill att jag upprepar allt hon säger. Annars upprepar hon sig själv. Fullkomligt avskyr att tvätta håret och skvätter gärna ner både mig och halva badrummet i ren protest. Har en favvodocka som följer henne överallt. Precis som gosekudden (som hon ogärna släpper ifrån sig för tvätt). Älskar att kliva omkring i för stora gummistövlar, med vintermössa på huvudet och den blommiga vårjackan lite halvdant påtagen.

Båda - älskar honung och smör och vill gärna ha direkt ur burken och paketet (vi kör med ekologiskt äkta smör). Pratar mycket om godis, men förstår att det får ätas ytterst sällan (och då gärna ekologiskt). Gillar att samla sniglar i trädgården (till mannens och min lycka).

3 kommentarer:

 1. Vad härligt det är med sådana gullungar! Lilla M är 2 år & 2 månader. Det gäller att ta vara på tiden för snart är dom tonåringar. Jag vet för min stora tjej är 13.. Kram

  SvaraRadera
 2. Vad härliga barn du har!

  Känner igen det där med gummistövlar och mössa, samma sak gör min dotter som är lika gammal som Siri :)

  SvaraRadera
 3. Ulrika - ja, många säger det, att det gäller att ta vara på tiden. Jag upplever nog att jag försöker göra det. Men varje tid har sin egen charm. Kram

  Lizzi - tack! Ja, visst är det underbart med alla dessa kläder som ska av och på, och gärna i en massa olika storlekar och utföranden.

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!