lördag, juni 11, 2011

Jag tänker..att det var länge sedan jag skrev här.
..att det är rent av bedrövligt att 39 procent av mina kollegor på det stora företaget inte äter frukt, grönsaker eller bär varje dag.
..att det inte var länge sedan jag skrapade rutan på bilen och nu slutar barnen skolan (ja, inte min barn, men andras)

Och det där med att det var länge sedan jag skrev här, ja det hänger ihop med att jag inte riktigt vet vad jag ska skriva längre. Jag är skör just nu, av olika anledningar, och jag hittar inte rätt form för det här.
De där trettionio procenten har också fastnat i mina tankar. För hur är det möjligt, tänker jag, i denna upplysta värld att folk faktiskt inte tar hand om sina kroppar och själar när det är det enda de har. Det är bortom mitt förstånd, men det är ju tur att vi alla är olika, ändå.

Och så sommaren. Som inte bara står för dörren utan som faktiskt är här nu. På riktigt. Signe har lärt sig cykla utan stödhjul och Siri dränker sniglar i plaskpoolen (och det är inte alls något jag är stolt över utan förfasas över, men hon bara skrattar och säger att jag är en bajsmamma). Själv dricker jag nog lite mer vin än vanligt bara för att vi har köpt så schyssta däckstolar till altanen och jag liksom gillar att halvligga i dem medan mannen grillar och barnen tultar runt i trädgården.

Och fotot. Ja, det är från vårt sommarhus. Som andas sommar som bara den. Som jag längtar till mest hela tiden. Förra långhelgen var jag där, ensam med barnen. Det var en bedrift i sig, med en vattenpump som gick sönder och en andning som aldrig riktigt blev djup eftersom det hände någonting typ hela tiden. Men ändå. Sommar.

5 kommentarer:

 1. Vi borde nog ta hand om oss bättre. Åtminstone jag slarvar nu så min kropp består till stor del av socker nu känns det som..... Ta hand om dig du med:) ibland är livet formlöst..

  SvaraRadera
 2. Hej hej!
  *Skickar lite ljus till dig, låter som du behöver det* Ta allting i den takt. Du kommer hitta din väg, ditt uttryckssätt - när du är mogen för det. Ert sommarhus låter så vackert och barnen så underbara! Jag undrar och varför folk inte äter mer frukt och tar hand om sina kroppar, och själar. För mig är det jätte viktigt.

  Kramar*
  /V

  SvaraRadera
 3. ...och jag känner att jag inte heller har så mycket att säga just nu. Vill mest bara vara ifred. Bara vara. Kramar om dej och tänker på dej!

  SvaraRadera
 4. Yogateket - ja, ibland är livet formlöst. Och ändå inte. Jag behöver lite perspektiv ibland och när jag får det blir det lättare, nästan med en gång. Tack för din tanke

  Viralila - tack för ljus. Jag behöver det lite extra just nu

  Nina - ja, det där med att stänga dörren om sig är talande, tycker jag. Kram tillbaka

  Frida - tack rara!

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!