onsdag, juni 29, 2011

Tacksamhetsalfabet (och vad jag gillar) - B

Böcker. För att de hittade sin väg till mig redan när jag var liten, liten. Och det tackar jag min mamma för. Hon bestämde att vårt hus skulle fyllas av böcker på ett sätt som hennes barndoms hus aldrig gjorde.
Så vi läste, tillsammans. Och sedan fortsatte jag att läsa, själv. Redan som tioåring smög jag omkring inne på tonårsavdelningen på bibblan. Och som tidig tonåring lånade jag tunga klassiker. Jag läste allt och jag läste hela tiden.
Det gör jag inte längre. Jag önskar att jag hade tiden, orken, lusten och intresset. Till sommaren har jag i alla fall bunkrat upp med en hel hög böcker. Och hoppas på det bästa.

Bibliotek. För att det finns böcker där. För att det är öppet för alla. För att det var min räddning när jag var liten och ville fly undan en stund. För att jag ser att det även är andras räddning.

Bilen. För att den tar mig till och från jobbet. Till och från vårt sommarhus. Och egentligen varhelst jag vill åka. Jag älskar att köra bil. Fort och länge. Gärna med hög, hög musik eller alldeles, alldeles tyst.

Bad. För att jag älskar att simma. Och dyka ner under vattenytan och försvinna en stund i ett skönt brus.

Balans. För att det är mitt motto här i livet. Vad det än gäller. Varken det ena eller andra. Inte antingen-eller. Varken för mycket eller för lite. Inte frossa eller förbud. Bara balans.

5 kommentarer:

 1. Jag känner igen mig i böcker, bibliotek och bilen. Älskar att lässa och försvinna in i andra världar och andras liv. Biblioteket som är så fullt med kunskap och tyst och skönt. Och att köra bil fort med hög musik är terapi för mig. Kram

  SvaraRadera
 2. Håller med och vill lägga till Blommor. Doftande. Vackra. Som dina tankar ibland :)

  SvaraRadera
 3. Instämmer helt i alla dina punkter. Vill lägga till Blommor som Annika och Baka, för att det ger mig sån energi!

  SvaraRadera
 4. Jag fortsätter väl också. Älskar också att köra bil, i dessa tider av miljötänk... Har alltid gjort. Blommor, ja du vet ju vad jag tycker om handelsträdgårdar o plantering. Vissa nyanser av blå färg. Ballerinakex... Kram H.

  SvaraRadera
 5. Åh, det är så skoj att ni också berättar vad ni gillar. Fortsätt med det!

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!