tisdag, augusti 30, 2011

Signe 4 år och 10 månader, Siri 2 år och 7 månader

Signe - pratar om att hon vill ha en hund "men snälla mamma, jag vill bara en liten, en sån där tjivavva du vet, det är går väl bra" säger hon på det där självklara sätt som bara barn har.
Intresserar sig för pengar och har gärna med sig en liten portmonnä till affären. "Det är mina glasspengar!".
Stavar ord och säger ofta" mamma, vet du, regn börjar på R". Och så vidare.
Lånar gärna kameran och går på fotojakt. En del foton blir riktigt bra. Favoritföremålet är syrran.
Har börjat på storbarnsavdelningen på dagis. Och är just det - stor.

Siri - säger lika ofta "Jag älskar dig mamma" som "dumma dig, mamma!". Är en alldeles fantastisk solstråle eller ett vrålande monster. Det finns nästan inga mellanting. Tack och lov är solstrålen framme betydligt oftare.
Gillar att leka doktor och borsta mitt hår.
Är en rastlös själ och har svårt att sitta still. Nu börjar vi dock kunna läsa en hel saga innan hon börjar småyoga i sängen. Eller något annat rörligt.
Älskar sin docka och byter blöja på den, ger den mat och packar också små väskor till sig själv och dockan för att resa bort "hej då mamma, nu ska jag åka flygplan" säger hon och går vinkande ut i hallen. Eller så leker hon att badrummet är en buss.
Frågar ofta "Vad är det?" "Vad är det som låter?" "Var är katten?"

Båda - blir helt galna när de får smaka godis. Det är det de käkar på bilden här ovan. Den är från helgen, när min vän U (som skymtar i bakgrunden) var barnvakt medan mannen och jag var på 50-årsfest.

Här kan du läsa om när Signe var 2 år och 7 månader

3 kommentarer:

 1. Jag tännker att vi ses för sällan. det är väl det jag tänker... Och såklart att dina ungar är alldeles ljuvliga, men de växer lite för fort, tycker du inte?

  SvaraRadera
 2. Underbara barn:) Lyckliga du.

  SvaraRadera
 3. Fröken blund - ja, så tänker jag också - att vi ses för sällan. Och att mina ungar är alldeles ljuvliga men växer alldeles för fort.

  Receptfritt - Ja, lyckliga jag! Verkligen. Mina barn är en stor, stor, stor del av min lycka

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!