tisdag, september 06, 2011

Vår helg i Köpenhamn

Det blir sällan som man tänkt sig. Ibland blir det till och med mycket bättre.
Så var min och makens långhelg i Köpenhamn.

När jag tänker tillbaka på den vill jag bara le.
Det var liksom precis vad vi behövde. Och egentligen var det inte resmålet i sig som var det viktiga utan mer att få en massa tid tillsammans, kunna prata till punkt, hångla, dela en god middag och bara vara.

Vi har gjort allt det. Igen och igen. Vi har sovit gott (i ett hotellrum som vi fick vänta några extra timmar på eftersom självaste George Michael inte riktigt ville checka ut. Till sist gjorde han det. Och då bjöd han på ett glas vin i hotellbaren som plåster på såren. Inte personligen, men ändå), ätit räkor i Nyhavn och druckit Mojito på en flott bar. Vi har flanerat runt i solen, shoppat och stannat för en latte på en uteservering. Och - vi har s-e-t-t varandra.

Så - ja, jag ler när jag tänker att vi gick och höll varandras hand inne på Tivoli, eller när han strök bort en smula av den där goda morotskakan från Café Norden som fastnat på min kind. Jag ler när jag ser armbandet på min höger arm eftersom jag beundrade det inne i en butik och han sa "om du tycker om det, så vill jag gärna köpa det till dig".
Precis som det var förr. När det bara var han och jag. Nu är vi fyra i familjen, men vi behöver, behöver, behöver, behöver de här dagarna när vi verkligen bara är två igen.

Jag tror alla behöver det. Ut och res med er!

13 kommentarer:

 1. Det ska jag absolut ta till mig!

  SvaraRadera
 2. Ååå jag ler, ryser av välbehag och kan känna känslan. Det speciella pirret som bara "jag och han" delar. Lev länge på detta nu! Kram

  SvaraRadera
 3. Shit vad mysigt det låter! Som en dröm. Fast sant! Härligt ! Kram

  SvaraRadera
 4. Åhh så fint! Mannen & jag hade en sån helg i våras & nu till helgen ska vi till kusten med ett par till.. Härligt och välbehövligt!

  SvaraRadera
 5. Underbart att det blev så bra! Underbart att hinna se varandra, hinna vara, hinna prata. Hinna komma ihåg vad det var man hade en gång. Nu något fint, något annat, men då - när man valde varandra, hur var det då? Lätt att glömma mellan smutstvätt och dagishämtning. Håller med - välbehövligt och fint. Glad för er skull, för att ni tog er tid för varandra! Kram

  SvaraRadera
 6. Rörd när jag läser och grymt glad för din, er, skull! Kramis!

  SvaraRadera
 7. Wow så fränt och inspirerande. Jag vill också ha en sån där rå-om-varandra helg. Glad för er skull, mycket glad, trots att jag bara känner dig via din underbara blogg :-)!
  Kram
  Hanna

  SvaraRadera
 8. Härligt!!! På en äktenskapskurs som jag hört talas om får man rådet att boka in Äktenskaptid i sina kalendrar, minst ett par timmar varje vecka, tid som ska ha Prio Ett, just för att det är såå viktigt.

  SvaraRadera
 9. Värme & kärlek och magpirr när jag läser din text! Så glad för er och så inspirerad! Kram!

  SvaraRadera
 10. Åh va härligt! Att det till och med blev bättre. Och ja, jag håller med dig fullt ut. Vi behöver alla tid i vår relation, och man måste satsa den. Precis som ni gjorde nu. Som vi också gör ibland. Kram

  SvaraRadera
 11. Åh, så skönt! Och Köpenhamn i helgen måste ha visat sig från sin bästa sida (vädret här nere har ju som sagt inte varit det roligaste den här sommaren, men i helgen smällde det minsann till!). Visst är det livsnödvändigt med partid och att då och då verkligen få minnas varför det är just vi som sliter där sida vid sida i vardagen. Kram!

  SvaraRadera
 12. Åh vad underbart det låter. Magiskt!

  SvaraRadera
 13. Fru C - vad bra!

  Kristina - ja, vi ska leva länge på det. Och jag är glad, ja överlycklig att helgen blev så bra och att vi äntligen tog tag i det där som vi tidigare bara pratat om

  Borgarbrackan - ja, precis så kändes det nästan - som en dröm, fast sant!

  Ulrika - vad duktiga ni är. Hoppas helgen blev bra!

  Anna - ja, det känns viktigare än nånsin att ta sig tid för varandra sådär lite extra ibland. För precis som du skriver, när hinner man det mellan smutstvätt och dagislämnining - egentligen?

  Nina - Det är nästan så att jag ryser själv. När jag läser. Och tänker tillbaka :)

  Hanna - tack snälla för fina ord om min blogg. Hoppas att även ni kan komma iväg på en lyxig helg snart. Kram

  Marie jm - ÄT (Äktenskapstid) ska härmed bli ett stående inslag i min kalender! Tack

  Snor och glamour - och ni tog ju tag i er relation i helgen, lät ljuvligt! Kram

  Annika -jag tycker att just ni verkar vara lite extra duktiga på att ta er tid för varandfa. Vet inte varför, men det är en känsla jag får. Kram

  K - ja, vi hade fantastisk tur med vädret. Tack och lov. Skönt att även ni får lite sol sådrä söderut, det behöver ni onekligen efter denna regniga sommar. Kram

  Sanna - magiskt var det!

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!