måndag, november 21, 2011

Yinyoga

Är både mör och skör efter nästan tre timmar på yogamattan igår. En workshop i yinyoga. En riktig boost för immunförsvar, tålamod, vila och andning.
Det händer mycket när jag tillåter mig själv att landa i nuet och tystnaden. Och att praktisera yinyoga, som är ashtangayogans totala motsats. För ashtanga är mer yang med sina kraftfulla positioner.
Yinyoga är lugnare och långsammare.

Förra gången jag praktiserade det njöt jag av nästan varenda position. Jag kunde vila i dem, trots påfrestningen av att stanna i upp till fem minuter i varje position. Igår ville jag bara komma ur rörelsen så snart som möjligt. Jag kom i kontakt med både frustration och otålighet. Det kröp i kroppen, jag grät vid vissa stunder och blev förbannad i andra.
Men åh, åh, åh så ljuvligt att jobba med som händer i livet. För det som händer i livet händer på mattan. Och vice versa.

Det var lite som jag skrev till Pernilla, som i min frågespalt frågade om det finns något jobbigt med yogan. Ja, det gör det. Yogan är skitjobbig ibland. Och hur enkel som helst andra gånger. En position som är enkel på måndagen kan kännas helt omöjlig på tisdagen. Precis som livet. Och jag tror att det är precis så det ska vara.

2 kommentarer:

  1. Underbara yin yoga. Förra vintern var det mest yin på min matta.

    SvaraRadera
  2. Ja, underbara yinyoga. Jag försöker få in den mer och mer i mitt liv. Men jag överger aldrig ashtangan. Det blir en schysst kombo av yin och yang där, tänker jag.
    Tack för din tanke!

    SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!