fredag, december 09, 2011

Störd?

”men allvarligt Maria, är det inte lite stört att gå upp kvart i fem, åka iväg i snöoväder, börja yoga klockan sex, hålla på i två timmar och sen komma till jobbet vid nio och vara sådär oförskämt fräsch”
skojade min kollega Daniel idag.
Och ja.
Det är det nog.
Men f-n vad det är värt det.

Särskilt som jag nu nästan, nästan, nästan är helt klar med första serien. Asanan på bilden är min sista. Och den näst sista i serien. Den heter Urdhvamukha pashimatanasana.

Jag är sjukt nöjd. Yoga handlar aldrig, någonsin om att prestera. Men jag tycker att det är roligt att min kropp är så pass stark att den orkar. Som liten drömde jag om att bli balettdansös. Eller akrobat. Jag tänker att yogan är en blandning av det och det är det som fascinerar mig. Och gör mig väldigt, väldigt glad.

Och ja. Min väckarklocka ringde kvart i fem imorse och en timme senare stod jag färdig och klar och jordad på min yogamatta. Det var bara jag och min yogafröken där den första timmen så jag fick fin assistering och justering. Tufft och roligt och skönt och lite allmänt jobbigt var det. Två timmar senare stod jag nyduschad och klar på Gateau och köpte frukostmacka. Och ytterligare en timme senare var jag på jobbet. Störd och glad.

(framgooglad bild)

6 kommentarer:

 1. Störd och glad!
  Jag anhåller om medlemsskap i samma klubb ;)

  SvaraRadera
 2. Störd och glad-klubben vill jag också vara med i! /Charlotte

  SvaraRadera
 3. Jag med! Och så undrar jag när du lägger dig på kvällarna...
  Anna

  SvaraRadera
 4. Hej hej!
  Det är så underbart! Förstår precis vad du menar, det är värt att kliva upp så tidigt bara för att få den där stunden för sig själv. *Skratt* jag dansade balett när jag var liten, men var alldeles för klumpig.... yogan har gett mig ett nytt självförtroende. Jag blir ruskigt glad och överraskad varje gång när jag märker att jag kan!

  Kramar*
  /V

  SvaraRadera
 5. Härligt att vara så dedikerad i sin yoga:-). Kram

  SvaraRadera
 6. Nina - härligt, du är välkommen i klubben

  charlotte - du är också välkommen. Ta med några till :)

  Anna - Likaså du är välkommen. Och jag lägger mig mellan 21-22 på kvällarna. Min ambition är att somna innan 22. Det funkar oftast på vardagarna, men på helgerna är jag vaken längre (då ligger också min morgonpractice inte lika tidigt)

  Viralia - jag hade nog inte blivit någon bra balettdansös eller akrobat för min kropp är egentligen ganska stel, och balansen är usel emellanåt, men yogan är ju så fantastisk på det sättet, att den inte handlar om prestation på samma sätt som jag tänker mig att balett och akrobatik gör. Kram

  Ulrika - ja, det är härligt. Och jag hoppas att det håller i sig. Kram tillbaka!

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!