torsdag, december 08, 2011

Att sova middag

Så fort tillfälle ges så sover jag. Gärna mitt på dagen.
Med det tidiga morgonschema jag har (med uppgång strax innan fem de allra flesta dagar) så finns det inget bättre än att sträcka ut i Savasana mitt på dagen.

På helgerna får jag gärna in det samtidigt som Siri sover lunchsömn. Jag älskar att krypa ned bredvid henne, under duntäcket, känna hennes små fingrar mot min kind (eller över min hals, där hon gärna placerar dem) och höra henne snusa.
När jag jobbar på Stilla tankar lägger jag mig gärna mitt på golvet, på den mjuka mattan, drar en filt över mig och sover en halvtimme mellan två klientbesök.

Utan min lunchsömn skulle jag bara vara en halv människa. Och det känner jag tydligt de dagar då jag jobbar på det stora kontoret och inte alls får in min vila på samma sätt. Då händer det dock att jag norpar till mig lite sömn under kvällens tidiga tevemys med barnen. Som igår - mannen lagade mat och jag somnade gott mellan Signe och Siri i soffan. Och vaknade lagom tills det att kycklinggrytan puttrat klart på spisen.

Idag sträckte jag därför ut mig lite extra, på min vita matta i mitt mottagninsgrum, och sände en stor tacksamhetens tanke till det i mitt liv som gör det möjligt att leva som jag gör nu, med plats och prioritering för en stunds sömn och vila, nästan varje dag.

Namaste till det!

3 kommentarer:

 1. Vad skönt det låter! Det är ju vanligt i andra kulturer, att sova lite middag.

  Kramar*
  /V

  SvaraRadera
 2. Vad fint att du får din vila, den är du väl värd! Själv är jag urusel på att sova om dagarna, har alltid varit, men har å andra sidan sällan haft behov av det. Fast det som Viralila nämner här är intressant - här uppe i norr borde vi få vila extra för mörkrets skull, inte för solens & hettans :)

  SvaraRadera
 3. Viralila och Nina - vi borde verkligen,verkligen, verkligen sova middag här uppe i norr, åtminstone såhär års, för mörkret och kylans skull. Kanske ska bli ambassadör för det?!
  TACK för era tankar!

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!