tisdag, januari 24, 2012

Siri 3 år, Signe 5 år och 3 månader

Siri - dricker fortfarande sin morgonvälling, insvept i filt i soffan. Avskyr att tvätta håret (trots att hon vet att hon ska hålla huvudet bakåt så vägrar hon, böjer fram det och får ännu mer vatten i ansiktet).Fullkomligt älskar min mobiltelefon, plånbok, nycklar, väska, stövlar och går gärna omkring med allt på en och samma gång.
Är busig och kan hitta på lite rackartyg då och då (typ krypa under soffan med pepparkaksburken i högsta hugg eller smyga upp på syrrans rum och äta upp godiset som Signe fick på bästisens kalas). Är ett godismonster av stora mått. Om hon fick skulle hon gärna äta godis typ hela tiden. Det får hon inte. Hon får äta väldigt, väldigt sällan.
Leker med dockor och älskar dem alla precis lika mycket. Intresserar sig mer och  mer för pottan och tanken är att hon ska vara dagtorr (ja, helst nattorr också) efter sommaren. Men vi känner ingen stress, det kommer när hon är redo.
"Säg på treårskontrollen att hon äter som en häst", sa dagisfröken Kicki. Och som en häst äter, vår lilla Siri. Ibland undrar jag vart allt får plats.
Väger 13,4 kilo och är 91 centimeter lång

Signe - är ännu inte nattorr. Enligt bvc sover hon så djupt att hon inte känner av behovet av att gå på toaletten. Inte heller känner hon av att hon kissat på sig. Förrän det är försent. Ingen fara till oro, säger samma bvc, och jag kopplar av och låter det vara som det är just nu.
Pratar och leker mycket om döden. Och lika mycket om att hon ska gifta sig med Filip och få barn och "då kan vi bo hemma hos dig mamma, och då ska bebisarna snutta på mina tuttar och vi är alla jättelyckliga".
Äter långt ifrån lika bra som sin syster även om hon smakar allt och artigt säger "det här var jättteäckligt mamma, men lite gott ändå eftersom du lagat det".
Väger 15,5 kilo och är 107 centimeter lång.

Båda - kramas och bråkar i en salig blandning och röra.

5 kommentarer:

 1. Mysiga små sockergryn! och jag bara älskar Signes kommentar om din "äckliga" mat :) :)

  SvaraRadera
 2. Det är ju bra att hon är artig i alla fall. :) Tänk vad kul för dem att läsa dina anteckningar när de blir äldre!

  SvaraRadera
 3. det är så roligt att läsa om dom. deras utveckling. tänk. jag önskar jag blev bättre på det där. att skriva om mina små troll. det är så fint att ha. sen tänker jag oxå... Kram!!

  SvaraRadera
 4. Vet inte varför jag inte gjort det tidigare men nu har jag läst igenom hela din blogg. Vilken fantastisk resa du, ni har gjort!

  SvaraRadera
 5. Nina - mysiga små sockergryn är precis vad de, de små. Och Signe har ofta roliga kommentarer om min mat. Hon äter just nu som en liten fågelunge vissa dagar och ibland tar hon fyra portioner. Och det som för en vecka sedan fick henne att äta som en fågelunge kan nästa vecka ge fyra portioner. Gott så

  Fröken blund -ja, jag skriver dessa uppdateringar mycket för deras och min skull, men det är alltid kul när ni kommenterar. Kram till dig

  Jenny - waw, vilken grej. Tänk att du läst hela min blogg. Vad glad jag blir! Och ja, en stor resa har det varit. Kram till dig.

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!