onsdag, februari 01, 2012

Att längta efter ett snyggt yttre

Den där mammatröttheten som jag skrev om häromdagen gör sig påmind på andra sätt också.
Som att jag, under en session, upptäcker att jag har hål på strumporna, eller att jag kommer iväg till en fest och inser att jag bara sminkat ena ögat eller att skorna är oputsade.
Jag hinner liksom inte med mitt yttre. Jag har fullt sjå att hålla koll på barnens överdragskläder, hårborstning och diverse olyckor som har en tendens att inträffa när man precis är på väg att gå, så tiden som blir över blir inte tillräckligt stor för att hinna med mig själv.

De må låta charmigt, och kanske är det också. Men jag längtar likt förbannat efter att känna mig pigg och fräsch, det var lite för länge sedan.

Men just i detta nu är jag hemma med en vattkoppssjuk Siri och en mammatörstande Signe. Vattkoppstjejen är oförskämt pigg så vi lever som vanligt här hemma med kaffe i soffan framför en film, någon timme i pulkabacken och allmänt mys. Så just idag spelar inte de där hålen på strumporna på stor roll. Men ändå. Ni fattar vad jag menar.
16 kommentarer:

 1. Hej hej!
  Det är så skönt när man känner sig pigg och utvilad. Hoppas att det känns lite lättare snart.

  Kramar*
  /V

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kommer antagligen att sakna den här charmiga tiden snabbare än jag tror, men det är ju härligt att känna sig fräsch. Tack för din tanke!

   Radera
 2. Jag känner så väl igen mig, vill egentligen klippa en snygg frisyr men eftersom jag har 1 minut på mig att fixa håret på morgonen så har jag en tråkig frisyr i tofs. Att föna håret finns inte på kartan än. Jag tänker att det blir bättre med tiden och att den dagen jag har tid att föna håret och sminka mig så kommer jag att sakna barnets gapskratt när han river sönder toapapper så fort han släpps lös i badrummet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vet du - jag fick ett ryck o klippte av mig håret efter att jag tänkt som du, att det är trist att sätta upp håret . Mennonit så var det ju det där med att föna, när ska jag ha tid med det? Så nu är det bara pannkaka av allting. Heja tofs!! O ja, vi kommer säkert att sakna tiden som är nu, men det hjälper ju inte alltid att tänka så

   Radera
 3. Fattar precis. Snart kommer din tid. Plötsligt är den bara där. Jag lovar :) Tills dess, du är ju så klok, du hittar säkert ett sätt att få in lite snygghetstid i din kalender! Kramar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag förstår. Att tiden kommer. O snygghetstid i kalendern är en vansinnigt bra idé, den anammar jag med en gång. Tack!

   Radera
 4. Det är nog väldigt lätt att glömma bort eller strunta i sig själv när man är mitt uppe i stressig vardag. Men som du skriver så mår man ju mycket bättre om man känner sig fin. Det krävs inte så mycket, kanske är det värt att stiga upp fem minuter tidigare och sätta på mascara? :)
  Jag brukar försöka ha på mig någon form av doft (parfym/lotion/olja..) varje dag, även om jag bara är hemma. Det är min "vardagslyx" och gör att jag genast känner mig lite fräschare. Det tar nästan ingen tid heller. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Några minuter om dagen hinner jag med redan nu, tack o lov. Det är mer känslan av att det blir halvdant. Men jag förstår vad du menar :)

   Radera
 5. Jag lever fortfarande med tofs, men kan man inte säga som Maria Montazami, "tassels låter bättre, tofsar låter så tofsigt..." eh... Kram H.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, jo, det kör vi på, the Maria Monazami-style. Kram

   Radera
 6. Känner såå igen mig.. det är nog den här tiden på året med när man känner sig torr, narig och trött...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det är väl klart, den här kalla årstiden gör ju inte riktigt underverk för oss

   Radera
 7. Känns igen! Särskilt när man upptäcker (!) sig själv i spegeln någon dag och faktiskt SER, då blir man nästan mörkrädd ibland... :) Eller ser sina tånaglar och inser att oj, det var ett tag sedan sist.
  Detdär med snyggtid i kalendern låter finfint, ta hand om dej!

  SvaraRadera
  Svar
  1. I know the feeling. Förutom tånaglarna då, mina fötter är nog de mest fixade på hela mig, det är ju dem jag ser mest känns det som. Tack för det kära yogan! O tack för din tanke!

   Radera
 8. Jag som alltid tycker du ser så fräsch ut när vi ses på torsdagar!!! Mysigt att se dig idag och lycka till på infot på söndag. Skriv till mig om du undrar över något om det :)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Beata, vad gullig du är! Jag får försöka anamma känslan av att vara fräsch :)
   Ja, det var skoj att ses. O extra kul att få vara med på din klass, den gjorde underverk för min trötthet!

   Radera

Tack för just din tanke, den är viktig!