torsdag, april 12, 2012

Skalman, tålamod och det allra första yogapasset

Jag är tillbaka i vardagen igen,efter en veckas påsklov.
Härliga vardag.
Faktiskt.
Jag gillar mina rutiner, mina tidiga morgnar, min yoga och att lägga mig tidigt. Gillar att äta och sova på bestämda tider.
Mina kollegor kallar mig skämtsamt för Skalman och det ligger en hel del i det. Får jag inte äta blir jag sur. Får jag inte sova fungerar jag inte alls.

Så i natt sov jag. Sedan åt jag min grötfrukost och loggade in på Stilla Tankar för en hel dag av yoga och klientmöten.
Efter morgonyogan åt jag frukost med min fina vän C och hennes dotter. På Gateau. Vi hamnade i en diskussion om tålamod. Hon säger ofta att hon vill vara mer som jag när det handlar om tålamod. Att jag så lugnt står lugnt och därför inte hamnar i så många konflikter med människor i min omgivning.
Det är rätt. Men det handlar också, ibland, om att jag är konflikträdd, att jag hellre backar än går till angrepp.

Men det handlar nog, ändå, allra mest om yogan. Om att den gör att jag står stadigt. Att jag liksom vet vilka krig som är värda att vinna och vilka strider jag ger mig in i. Jag vet inte vad det är som gör det, i yogan, jag vet bara att det är något som händer varje gång jag rullar ut mattan och integrerar practicen i mitt liv.

Nästa fredag börjar min största yogaresa ever. Då sätter min utbildning igång.
Idag smygstartade jag genom att hålla mitt allra första riktiga yogapass. Det kom en (1!) deltagare. Men det spelade ingen roll. För den deltagaren var den vackraste själen av dem alla. För hon stannade kvar efteråt, grät och var så uppriktigt glad och tacksam för yogan och mitt sätt att leda den. Gråten var inte bara tacksamhet mot mig utan även en del mentala känslor som rördes upp. Yogan har den effekten på oss. Yogan is da shit som jag brukar säga..Och den där deltagaren, ja hon fick mig att känna, ännu lite starkare, att jag verkligen är på rätt väg.

Namaste!


12 kommentarer:

 1. Jag brukade tänka som dig när jag hade drop in yoga på ett ställe. Om det inte kommer någon, fine då gör jag min egen träning. Om det bara kommer en, ja då ska den människan få allt jag kan ge för att det är bara vi två i den stunden. Känner också så när jag har individuella lektioner. Underbar. Och grattis än en gång till att du tar nästa kliv i yogalivet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för ditt grattis, och tack för dina ord. Jag blev ärligt talat alldeles varm i hjärtat av denna min allra första yogis. Den fick mig att tänka på gången då jag var på Om Shanti för första gången, och var den enda eleven. Och som min yogafröken säger "man måste börja nånstan".
   Kram!

   Radera
 2. jag hade älskat att yoga med dig idag. hoppas få chans i framtiden, jag skulle nog behöva lite yoga i mitt liv. all kärlek till dig! kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack fina Sandra. Du är alltid varmt välkommen på yoga hos mig, det vet du!

   Radera
 3. Vad fint du skriver. Det är en av anledningarna till att jag har börjat yoga just nu. Att komma i kontakt med mina känslor. Vad härligt det låter. Lycka till med din utbildning!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Linn! Härligt att du börjat med yoga och att det finns längtan i dig att komma mer i kontakt med dina känslor. Varmt lycka till!

   Radera
 4. Jag for iväg lite i tankarna innan jag hade läst ordentligt och min första tanke var just det du skrev sen. Att det inte alltid handlar om konflikträdsla, utan lika gärna kan vara att man noga väljer om/hur det är värt att gå in i en konflikt.

  Det var nog meningen att passet skulle bli just så, för er båda. Jag kan ibland känna mig lite avundsjuk (om man nu får säga så) på de som vågar släppa på den där spärren, för att sen kunna gå vidare. Och vilken gåva till dig, att hon vågade.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att jag blivit väldigt mycket bättre på att välja mina krig sedan jag började med yogan. Det är få vardagssaker som får mig att bli riktigt arg. Sedan sätter jag såklart gränser, men inte alls på samma sätt som tidigare.

   Jag kan också vara lite avundsjuk på de som vågar släppa sådär. Jag håller tillbaka ganska mycket. Men i yogan går det inte att luras..

   Kram

   Radera
 5. Blir varmt rörd i hjärtat av det du skriver idag. Och du vet inte hur mycket väg unnar dej just den elev du fick, de studier du precis ska ta dej an och det tålamod och den inneboende kraft som så starkt strålar ut från dej! Sat Nam & kram!

  SvaraRadera
 6. Hejsan,
  Jag hamnade av en slump på din blogg vilket jag är glad för, den är väldigt inspirerande.
  Vad är det för typ av yoga du utövar?
  Jag själv har aldrig yogat förr men har nu börjat så smått med lite kundalini och hathayoga hemma framför youtube :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Lovisa o välkommen hit. Jag kikade om hos dig o tycker att din blogg oxå inspirerar. Kil att du börjat med yoga! Jag praktiserar ashtangayoga o har gjort i snart åtta år. Min utbildning kommer att innehålla det, hatha o yinyoga. När jag nu har yogapass är det en väldigt basic yoga som framförallt är hatha

   Radera

Tack för just din tanke, den är viktig!