fredag, maj 11, 2012

Det jag vill skriva om


Jag vill skriva om ynnesten av att (som lärling) sitta i en uppvärmd shala och lyssna på yogisarnas alltmer avslappnade andning i savasana medan kyrkklockan på Gustaf Vasa slår.
Jag vill skriva om det här leendet på läpparna som fortfarande sitter kvar trots att det snart är en vecka sedan mina vänner firade mig så fint.
Jag vill berätta om all champagne som jag har fått (nu senast av kollegorna på jobbet).

Och så vill jag skriva om att jag känner mig som en nybörjare i yoga. Och att det är bra. För nu dissekerar vi varje asana och lär om och nytt och det är både frustrerande och alldeles ljuvligt.
Och så alla grabbar och herrar som blir allt fler på mina onsdagspass på jobbet. De stånkar och skrattar och är genuint intresserade (precis som de tjejer och damer som är där).

Barnen vill jag också berätta om. Ja, ni vet – hur härligt det är att sova bredvid dem. Hur fint det är när de tar min hand och säger ”Kom mamma, jag vill visa dig en sak”, eller bara spontant utbrister ”jag älskar dig jättemycket”. Och mannen – som bokat en lyxhelg till oss här här och som just nu (och som alltid) ställer upp och tar hand om allt annat så att jag kan gå min yogautbildning.

Föreläsningen på Bonnier har nu även genererat  två nya klienter. Bara en sån sak. Femma på det!

Att jag sedan har en del andra saker som tar min energi istället för ger, det är en annan sak och det skriver jag om en annan dag. OM jag gör det, yogan har lärt mig att välja mina krig och oftast ger jag spejs åt något annat. 

Ja, så var det. Så är det, denna enkla fredagseftermiddag.

8 kommentarer:

 1. Stort gilla på allt! <3 kram!

  SvaraRadera
 2. Jag instämmer med föregående talare:) GILLA! Kram och trevlig helg

  SvaraRadera
 3. Ljuvlig kraft och varm kärlek! Och jag nickar instämmande i det sista du skriver om att yogan så fint sorterar bort onödiga strider och andra energitjuvar. Namasté! Ha en toppenhelg, Maria!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, yoga is da shit. Som jag brukar säga. Kramasté!

   Radera
 4. åh. så fint inlägg, så klokt så bra, så mycket du. och sortera på. det är viktigt. Varm kram, och jag har inte heller slutat le...vilken fest du hade :)

  SvaraRadera
 5. Och nu har du precis berättat om allt det där, och lite till. Fint var det också. :)

  Förresten, jag måste bara fråga (apropå Gustaf Vasa..); jag tyckte jag såg dig på en buss häromdagen, som gick förbi just där. Det vore lite kul om våra vägar hade korsats bara sådär. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det kan mycket väl ha varit jag. På tisdagar och torsdagar hänger jag i de där kvarteren ganska ofta. Buss brukar jag dock bara åka ibland, föredrar att promenera. Men som sagt- det kan ha varit jag. Nästa gång- vinka :)

   Radera

Tack för just din tanke, den är viktig!