måndag, maj 07, 2012

Med hela hjärtat fyllt av kärlek (och 40 år)


Det finns så mycket jag vill säga. Om att ha fyllt 40. Om födelsedagen och om helgens fest.
Jag vet bara inte riktigt var  jag ska börja.
Hela jag är alldeles varm av kärlek.
Det har varit en äkta egoboost att fylla år.
Och det ligger helt i linje med mitt nya löfte, att fira mig själv lite mer och lite oftare.

Mycket champagne har jag druckit. Från tidig torsdagsmorgon till sen lördagskväll (eller snarare tidig söndagsmorgon).
Man och barn var hemma på min födelsedag som förutom champagne även bjöd på Gateau-fika i solen samt en trevlig restaurangkväll på stan med maken, med god mat och (ännu mer) champagne.
Där och då slog det mig att vi har väldans trevligt tillsammans, jag och maken, det är lätt att glömma det bland allt vardagsslit.

I fredags var jag ledig och ägnade större delen av dagen åt att förbereda lördagens baluns – en tjejfest med mina närmaste elva vänner (ja, tretton var bjudna men två var tyvärr tvungna att tacka nej).
Jag ville dela med mig av det som ligger mig nära hjärtat och därför började vi dagen med en timmes yoga på Om Shanti/Stilla tankar. Sedan blev det en psykosyntesövning och därefter lite frukt- och juicemingel innan vi styrde kosan mot min ö.

Efter välkomstdrink och champagne skickades alla ut med papper och penna för att gå en kortare tipspromenad med frågor om mig och sedan serverade jag en buffé med en salig blandning av sådant som jag tycker om och sådant som mina vänner äter (för mina vänner är som maten – en salig blandning av veganer, vegetarianer, köttälskare och allätare). Och sedan fortsatte vi med kaffe/the och raw food-choklad som fina Anna bakat.
Och så en massa härliga skratt, en och annan tår, fina minnen och nya och gamla möten (några av mina vänner har aldrig träffat varandra tidigare). Finfina Eva har skrivit alldeles kärleksfullt om dagen, så kolla här om du vill läsa hennes upplevelse.
Och presenter och bidrag till min yogautbildning och välgörande ändamål fick jag. Och en massa kramar och pussar och fina ord. Halv fem på morgonen kom jag i säng, med ett stort leende på läpparna. 

Så – stort hjärta till mina vänner. Och till att ha fyllt 40. Jag tror att jag vill göra det ganska ofta.

16 kommentarer:

 1. buhuhuhu, nu börjar jag gråta.
  du skriver så fint om allt som var precis sådär bra och fint och alldeles toppen och sen vill jag oxå bli 40 snart!!!Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Får jag komma då, när du fyller 40? Jag kan ta med mig alla mina vänner och så slår vi ihop dem med dina.Åh vad vi kan skratta och gråta då. Puss på dig du fina!

   Radera
 2. Blir så glad att du firat så rejält:) Och på ditt sätt precis som du ville. Som det ska. Amen <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blev verkligen på mitt sätt och som jag ville. Och jag är så glad över det. Amen

   Radera
 3. Så roligt att läsa! Det låter verkligen som en dag fylld av kärlek!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag ler fortfarande med hela ansiktet när jag tänker på det. SÅ mycket kärlek. SÅ fint

   Radera
 4. Nu fällde jag också en glädjetår. För att det låter så himla fint att få till ett sånt meningsfullt och givande firande, mitt i den konstanta tumult som småbarnslivet innebär.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag är glad att jag tog tag i det. Att jag firade mig själv så mycket. Jag brukar inte göra det, men nu ska jag fortsätta att göra det. Banne mig.

   Radera
 5. Vad roligt att du haft en sån fantastisk födelsedagshelg!

  SvaraRadera
 6. Nytankad energi (bortsett från igår då jag var näst intill medvetslös av trötthet) och fortfarande med ett leende på läpparna ! Jag tänkte då jag åkte hemåt, att vad kul vi kommer att ha det nästa gång vi ses... så jag säger tack både till dig och alla er andra ! Kram H.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, tänk vad kul vi kommer ha nästa gång vi ses allihopa. Kanske får bli på Evas 40-årsfest (se vad jag skrev till henne här ovan)
   Och tack själv, igen, fina du. Kram från mig och mina vildsvin

   Radera
 7. 40 låter riktigt lockade när du beskriver det så fint. Kan hända att jag låter mig inspireras av dig när det är min tur. Vad fint du har ordnat. Visst är det underbart med vänner:) Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, gör det. Samla dina vänner och drick champagne och fira!

   Radera
 8. Åh vad glad jag blir av att läsa detta! Du är så värd all kärlek och uppskattning. Stora kramar!

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!