onsdag, maj 30, 2012

Signe 5 år och 7 månader, Siri 3 år och 4 månaderSigne - har besökt skolan och träffat sina båda fröknar för första gången. Det var spännande och "väldigt pirrigt i magen". Är tillbakadragen och söker trygghet innan hon vågar ta för sig men är väldigt trygg och lugn i sig själv. Älskar bästisen Vilma och de tillbringar allt mer tid hemma hos varandra efter dagis. Hon pratar hela tiden om när de ska ses igen. Det som svider lite extra i mitt mammahjärta är att Vilma är ett år yngre och alltså inte kommer att börja skolan till hösten och hon bor dessutom i ett helt annat område. Det ställer lite högre krav på oss föräldrar, att se till att de får fortsätta träffas. Jag hoppas att vi lyckas.
Växer så det knakar och behöver just nu nya och större storlekar i det mesta.
Gillar att klättra (allra helst i livsfarliga klätterställningar eller stora träd) och rita. Har pannkaka som sin favoriträtt.

Siri  - är utåt sett den tuffa av tjejerna. Hon tar för sig, hörs och syns, men är den som behöver mest närhet och trygghet. Hon vill gärna sova, nära nära och har fortfarande ett stort behov att sitta i knät och bli buren. Börjar prata om Tilde som sin kompis men leker fortfarande med olika kompisar på dagis.
Ramlade och slog sig på första skogsutflykten med dagis och tycker inte om utflykter alls sedan dess. Inte heller de dagar det är utelämning.
När hon inte vill göra något säger hon gärna "jag har jätteont i magen nu" eller "uj vad jag mår illa". Och om vi inte får något svar och ber henne svara kan hon säga "jag kan inte svara mamma, jag har tappat rösten".
Gillar att leka mamma-pappa-barn, klä ut sig och bära in och ut på saker. Leker att gästtoaletten är hennes hem och bär i kramdjur och täcken och barnvagnar där.

3 kommentarer:

 1. Vet inte hur länge jag har följt din blogg nu men det känns som om tjejerna blivit så stora så snabbt!

  SvaraRadera
 2. Förresten, visst är Siri väldigt lik dig? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, mina tjejer har blivit stora snabbt, så känns det för mig också. Särskilt Signe. Tänk att hon nyss var en liten bebis och att hon nu börjar sexårsverksamheten. Jisses.
   Vet inte om Siri är lik mig, lite kanske :)

   Radera

Tack för just din tanke, den är viktig!