tisdag, maj 29, 2012

Att hjälpa istället för stjälpa

Jag lever efter att vi människor ska hjälpa varandra. Inte stjälpa.
Att konkurrera behöver inte betyda att baktala sina konkurrenter och göra allt för att ta egna kunder.
Jag är helt övertygad om att världen blir vackrare att leva i om vi hjälper varandra.

För mig innebär det att dela med mig av mina konkurrenters events och föreläsningar och erbjudanden. Inte för att jag inte vill att de ska komma till mig utan för att jag tänker mig att mina konkurrenter gör samma sak tillbaka.
Så sker inte alltid, men det är ändå min devis . Ge - och du får tillbaka.

Sedan många år tillbaka finns det en konkurrens mellan den skola jag gått och en annan. Båda jobbar med psykosyntesen som grund. Hos mig finns ingen sådan konkurrens, varken mot den skolan eller någon annan. Jag tänker att alla människor är olika och hittar den personliga utveckling som passar just dem, och också att man hittar den terapeut som man är trygg med, så det skulle inte göra mig det minsta om det fanns en psykosyntesterapeut till i de lokaler där jag hyr mitt rum, jag skulle inte få varken fler eller färre klienter för det. Jag får de klienter som det är tänkt att jag ska få, tänker jag.

Men i alla fall - idag skickade jag ut inbjudan till min distanskurs i medveten andning till de människor som ligger på min mottagarlista. Det mejlet hamnade då hos en terapeut som gått den där andra skolan. Och se - det fungerade inte alls. För hon ville inte alls ha mitt mejl, det gjorde hon tydligt klart för mig.
Det är lite synd för jag tänkte nog att det företag där hon jobbar skulle vara mer öppna, det var i alla fall min bild av det företaget (som jobbar med personlig utveckling på ett djupt plan). Men med tanke på tonen i mejlet är de långt ifrån öppna.

Min uppfattning om det företaget har inte ändrats. Jag funderar fortfarande på att gå en kurs där. Jag tycker mest att det är synd att hon är så fientlig inställd till en medmänniska som jobbar med samma sak som hon - att utveckla och berika andra människors liv.

Och vill du gå min distanskurs i medveten andning så startar vi på måndag den 4 juni för nu har jag fått ihop tillräckligt många anmälningar. Och  - anmäl dig innan den 31/5 för early bird-rabatt. 

8 kommentarer:

 1. Jag tror också att alla vinner på att vara generösa och dela med sig. För övrigt blir jag lite nyfiken på din andningskurs, men för tillfället händer det så mycket i mitt liv att jag måste hejda mig själv men jag ska hålla utkik och hoppa på om det blir något mer tillfälle:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, livet kommer emellan ibland.
   Och min kurs kommer tillbaka efter sommaren, så håll utkik. Du är alltid välkommen.
   Kanske kommer även möjlighet till en schysst andningscoachning/vanlig coachning under sommaren. Jag brukar ha det till väldigt förmånliga priser och funderar just nu på en extra sommarkus i konsten att säga nej till andra och ja till sig själv. Så till dig och alla andra -håll utkik.

   Radera
 2. Vad trist att hon reagerar med sån misstänksamhet (eller vad det nu är?), ni arbetar ju trots allt mot samma mål.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vi vet ju aldrig varför en människa reagerar som hon gör, det finns oftast en anledning som mest handlar om den människan.
   Men ja, lite trist är det, det håller jag med om

   Radera
 3. Fast hon kanske bara inte vill bli överröst med en massa mejl. Finns det inte bestämmelser för vilka man får skicka sådana typer av mail till? Iofs låter det ju som hon kunde ha skött det lite bättre. Och jag håller med om att vi behöver hjälpa och inte stjälpa. Hls Margareta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förstår absolut din tanke och jag kanske var lite luddig när jag skrev "mottagarlista" i inlägget. Det är människor som jag, på ett eller annat sätt, haft kontakt med i arbetet så då känns det okej att göra utskick till dessa (även om det kanske egentligen inte är helt korrekt, jag tror att alla egentligen behöver säga ja tack till nyhetsbrev eller liknande för att man ska kunna skicka ut reklam på det sättet, men jag är inte helt säker. Här kanske någon annan läsare vet mer).

   Och ja, fram för mer hjälp och mindre stjälp.
   Tack för din tanke Margareta

   Radera
 4. Har precis hittat till din blogg, ska kika runt lite men du har definitivt väckt min nyfikenhet.. :)

  SvaraRadera
 5. Fru Martinsson - Varmt välkommen hit! Kul att du kikar runt och är nyfiken. Gör mig glad!

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!