måndag, juni 18, 2012

Att längta efter semester

Om exakt 40 dagar åker jag på yogaläger. I en hel vecka. 
Det blir min första riktiga semester på fem år.
Och med semester menar jag att bara vara och göra det som jag tycker om, utan ögon i nacken som hela tiden registrerar vad barnen gör.
För barnen ska inte följa med. De åker ut i skärgården med mannen.
Och jag, jag packar ner min yogamatta och mina yogakläder, några bra böcker och bara åker iväg, tillsammans med en kär vän.

Jag behöver nog inte säga hur mycket jag längtar efter det.
I några år började jag min semester med just det där yogalägret. Det var ett fantastiskt sätt att börja semestern och sommaren på. Nu infaller lägret någonstans mitt i semestern och jag tänker att det blir precis lika bra.

Nu börjar kroppen skrika efter vila. Den börjar bli trött på tidiga morgonar, jobb, vardagspussel och tidiga kvällar. Den vill bara flyta med. I sex veckor ska jag vara borta från jobbet på det stora företaget där jag är anställd. S-e-x veckor, så länge har jag aldrig varit borta tidigare. Mitt egna företag vilar inte riktigt så länge, det hänger liksom alltid med.  Jag har en kurs som fortsätter, jag sommarcoachar och jag yogar (både asasnas, filosofi, assistering på klasser och allmänt plugg). Men det är helt okej, för det ingår i mitt liv på ett helt annat sätt.                                                             

Har du någon r-i-k-t-i-g semester i år?

6 kommentarer:

 1. Vilket underbar och inspirerande blogg du har,
  har sträckläst bakåt och följt din yogaresa.
  Lägger genast den till mina favoriter.
  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. TACK! Vilka fina ord. Och vad imponerande att du sträckläst bakåt.Varmt välkommen tillbaka.
   Och din blogg ser väldigt lovande ut efter mitt första besök där, jag kommer tillbaka!

   Radera
 2. jag har haft min riktiga semester, där i mars när jag åkte på träningslägret...och sen längtar jag efter den där andra semestern nu, den som faktiskt kräver ögon i nacken å så för jag vill vara med mina barn, jag längtar efter dom och vill inte ha dom på dagis så där som det varit, det är för länge för mycket och jag klurar som bara den på vad som kan ändra på det... varm kram till dig, o så härligt med yogalägret...ska ni ta med er annas choklad månne??? ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag längtar också efter semester med barnen. Men det är något alldeles extra att verkligen få den där tiden för sig själv, som du fick i mars på ditt träningsläger.
   Och bra idé att ta med Annas choklad, det borde vi göra. Fast vi satsar mer på att få med Anna som person just nu.

   Radera
 3. Just i år ska jag ha 5 veckor i sträck och det vet jag inte när jag hade senast. Längtar otroligt mycket efter ledighet specieltl efter den här superkomprimerade våren. Men samma för mig som för dig, företaget vilar aldrig :) Ska göra om hemsidan och lite annat. Vet hur gott det är att åka iväg och yoga yoga yoga!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fem veckor i sträck....härligt! Och att det egna företaget finns där hela tiden, det kan vi leva med, inte sant?! Vi älskar ju liksom det där.
   Kram

   Radera

Tack för just din tanke, den är viktig!