söndag, juli 29, 2012

Yogaretreat - dag 2 (tid att bara vara)

Efter den tidiga morgonyogan (som var en ledd klass idag), bovetegrötsfrukosten, den fantastiska teknikklassen och lunchen med rödbetssoppa med chevrécreme tog vi med oss varsin filt och lade oss i gräset utanför brygghuset där vi bor.

Där blev vi kvar. I flera timmar. Och bara var. Småslumrade, pratade, bläddrade i tidningar, läste böcker och drack kaffe med sojamjölk.

Jag har en behagligt trött yogakropp., men jag har semester. Semester på ett sätt som jag inte haft sedan innan Signe föddes. Jag rår min tid, ingen stör eller pockar på uppmärksamhet och jag får bara, bara vara.

Tiden blir längre här, k ä n n s längre. Helt plötsligt finns tiden att ringa den där vännen som jag förut bara hunnit tänka på att ringa. Eller att skriva en extra sida i dagboken och kanske plugga lite sanskrit.
I vanliga fall är mina dagar (semester eller ej) fyllda av praktiska göromål. Men de tar min man hand om nu, och personalen på yogaretretreaten.

Jag kvällsbadar och värmer trötta muskler i bastun. Jag chakramediterar och ligger på sängen och läser ostört många långa sidor i min bok. Och jag äter ljuvlig veggomat.

Tid att vara. Nära mig själv. Nära min själ.

10 kommentarer:

 1. Låter fantastiskt! Speciellt att tiden blir lång som du skriver. Njut! /Karin i Bromma

  SvaraRadera
  Svar
  1. SOM jag längtat efter den där långa tiden. Den för underverk för min knopp och kropp. Och så är din yogabok med :)

   Radera
 2. Det låter verkligen härligt, jag förstår att du haft det toppen! Kram Jennifer

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, och det bästa av allt är att det fortsätter! I fyra dagar till!

   Radera
 3. Vad underbart det låter!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är nog till och med underbarare än vad det låter :) O nu är det sol också, bara en sån sak!

   Radera
 4. Låter både välförtjänt och ljuvligt! Semester som innan barnen blir ju en nästan surrealistisk upplevelse av just det där; TID! Njut! Kramar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, tänk att det finns tid. Tid att tänka, tid att småslumra, att ta ett extra kvällssdopp eller bara sitta kvar i bastun lite längre dör att just tiden finns.
   Men du, min vän, har ju en alldeles fantastisk t i d i detta nu, i bebisbubblan upplevde jag att tiden stod still. Njut av det!

   Radera
 5. Det låter helt fantastiskt. Så underbart att det bara är din tid, din kropp, din själ som styr. Njut och njut och njut. Kram

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!