onsdag, augusti 01, 2012

Dag 5 (Att assistera)

Imorse slogs de om mig, yogisarna. Inte på riktigt förstås men flera av dem är så glada att jag är med och assisterar på den ledda klassen.
"Du har så fantastiska händer" sa en av dem.
"Lämna inte min sida!" skojade en annan.
Och så finns den där mannen som gärna tar lite extra även på mig när jag assisterar. Inte på ett olämpligt sätt, mer som ett sätt att vara nära.

Det ÄR nära att assistera. Jag rör vid rumpor och nuddar bröst och lägger handen på pannan och delar de andras svett. Nära, ödmjukt och inkännande.

Jag inser nu vilken resa mina yogalärare gjort. För det är inte lätt att se översträckta knän och höfter som drar åt lite olika håll. Det är en konst att öppna upp för energier och närma sig på rätt sätt.
Jag börjar lära mig och jag vågar också känna ordentligt på olika kroppar och prova mig fram.
Jag är mer trygg i mina händer och då känns det nog mer annorlunda för den som blir assisterad. Mer stabilt och säkert.
"Jag känner mig trygg med dig, du verkar så van att assistera" sa en av yogisarna när vi hade teknikklass och övade på huvud- och handstående. Det var precis i början, innan jag hunnit berätta om min utbildning.
Det är precis det som jag vill och önskar att mina elever ska känna. Därför känns det så skönt att få den bekräftelsen från flera för då vet jag att jag är på rätt väg.
Kanske låter det som skryt för någon av er. Men det är det inte. Bara ren och skär glädje. Och den inre bekräftelsen som jag själv ger mig behöver också den yttre och uttalade bekräftelsen. Det där med balans ni vet.

12 kommentarer:

 1. Härligt Maria!! njut av bekräftelser och äkta o skär glädje!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja. Jag njuter. I fulla drag :) Tack Marie!

   Radera
 2. Instämmer med föregående talare, sträck på dig och var stolt över din förmåga!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är tack vare yogan som jag börjat våga sträcka på mig. Att visa mig stolt och glad och ödmjuk. Heja yogan!

   Radera
 3. Härligt! På det sätt jag lärt känna dej här via bloggen, så känns det väldigt självklart att du har händer och energi som berör. Det du bär i ditt hjärta har hittat ytterligare ett sätt att strömma ut till andra :)
  KRAM och fortsatt lycka på din yogaresa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Nina! Och tack, igen, till yogan som hittade sin väg till mig (vet du - jag tror att jag varit yogis i mitt förra liv) igen. Den kändes som hemma redan första gången jag rullade ut mattan. Och nu - nu är den liksom bara där, som en självklar del i mitt liv.

   Radera
 4. Jag tänker mig att det handlar mycket om närvaro, att assistera. Och det tycks du ha "gratis" via andning, yoga i ditt sätt att vara. Och vilken härlig början på din yogalärarbana, att få sådant beröm :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, så tänker jag också, att assistent handlar om närvaro. Och den har jag till största del lärt mig av yogan. Tänk vad härligt att jag får ge det vidare till andra!

   Radera
 5. Låter härligt. Och det är det också att dela din glädje för det här.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad härligt att du blir glad av att följa min resa, det gör MIG glad. Kram!

   Radera

Tack för just din tanke, den är viktig!