tisdag, augusti 28, 2012

Signe 5 år och 10 månader, Siri 3 år och 7 månader

Signe - har börjat sexårsverksamhet och fritids. Hon sparkar dit på sin cykel varje dag, med nya rosa väskan över ryggen. Hennes radhuskompis Emelie går i samma klass men det är den nya tjejen Stina som lockar mest. Något som lockat fram avundsjukan i Emelie som nu, hårt och brutalt berättat för Stina att hon "hatar henne!". Det här med att leka flera tjejer, det funkar inte och jag är lika fascinerad över det nu som när jag var liten. Jag har aldrig riktigt fattat det.
Bästisen Vilma är kvar på dagis och vill inte vara där nu när Signe inte är kvar.
Den lösa tanden från förra månaden är är tappad och svald (men vi lyckades locka hit tandfen i alla fall, tack och lov) och nu är en ny tand lös.
Hennes hår år nyklippt och äntligen helt mjukt och lent.

Siri - är blöjfri på dagarna och älskar att välja nya trosor på morgnarna. "Jag är en stor tjej nu mamma, men inte ibland för då är jag din lilla bebis och måste ha napp". Och ja, så är det och så får det vara.
Har pratat om bästisen Tilde hela sommaren och nu får de äntligen leka med varandra igen.

Båda - har ockuperat vår säng och vägrar lämna den.

Bilden är från förra helgens marknad ute på Adelsö. En massa goda ekologiska frukter och grönsaker fick följa med oss hem.

4 kommentarer:

 1. Jag har aldrig heller fattat den där konstiga tysta regeln som hindrar att tre tjejer kan trivas tillsammans.
  Så fina dina tjejer är!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Marika!
   Nej, den där regeln är förunderlig, på många sätt och vis. Och den börjar så tidigt. Det var flera år sedan som Signe blev bortstött av två andra tjejer på gården just för att de inte kunde leka tre.
   Vi är noga med att uppmuntra att de leker tillsammans, och Signe tycker att det funkar fint, men jag är rädd att hon kommer att falla för grupptrycket även hon. Vilket är synd. Men man vet ju aldrig, hon kanske kommer att vara som jag.

   Radera

Tack för just din tanke, den är viktig!