fredag, augusti 03, 2012

Yogaretreat - dag 7 (Insiktsvägen)

Den här stigen har jag vandrat flera gånger varje dag den senaste veckan. Ensam eller med någon eller några bredvid.
Jag har shalan i ryggen, slottet till höger och bryggghuset (där vi bodde) rakt fram. Och sjön såklart. Där jag badat varje dag, oftast många gånger. Vattnet var sådär behagligt simvänligt. Ni som känner mig vet att jag älskar att simma i sjöar och hav. Det är något slags meditativt över det. Jag, mina andetag och ljudet av vattnet.

Den där stigen gav upphov till många tankar, känslor och existentiella frågor. Inom mig och tillsammans med de andra. Yogan förenar på många sätt.
Min yogaväg är inne på sitt åttonde år nu. Den är starkare än någonsin. Jag vet att det är rätt väg. Att det är min väg.

Även jag är starkare än någonsin. Både mentalt och fysiskt. Jag har ödmjukt slitit med min kropp och knopp den här veckan. Vi har mediterat länge och suttit stilla, stilla. Vi har rört oss och finlirat med muskler och kroppslås, linjeringar och styrka.
Jag vet vad jag har att jobba med. Vägen tar aldrig slut. Men jag vet också vad jag har med mig på vägen. Det är insikten om att jag är på just rätt väg och att de är flera som vill följa med mig på den vägen. Alla fina yogisar (gamla som unga, yngre som äldre) som berättar om min energi och mina fina händer.

Jag har lämnat yogisarna, för nu, och är hemma igen. Huset är tyst (mannen och barnen är fortfarande i skärgården)och jag får en chans att smälta alla intryck i lugn och ro.

Det är knappt en vecka sedan jag åkte. Shit vilken vecka jag haft. Kanske den bästa i mitt liv.

6 kommentarer:

 1. Jag gläds med dig och din härliga vecka. Och när man valt väg, det är så underbart. Kram och skön helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst är valet av väg underbart :) en fin helg till dig också kära yogini :)

   Radera
 2. Det har varit ren och skär glädje att läsa hos dej denhär vägen, för det strålar om dina ord och jag är så himla glad för din skull. Sat Nam du fina yoginivän!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och sat nam till dig kära yogini. Tänk att vi båda vandrar vår alldeles egna yogaväg. Magiskt!

   Radera

Tack för just din tanke, den är viktig!