onsdag, januari 16, 2013

En särskild plats att andas på

Det här är en kärleksförklaring.
Till Atmajyoti.
Yogastudion där jag gått min utbildning, stället där jag hänger flera gånger i veckan, platsen där jag också kommer att vikariera en del framöver.

Jag andas aldrig så bra som där.
Som nu, när jag skriver detta, och kommer från en lång och innehållsrik dag på det stora företaget. Min andning var högt uppe i bröstet när jag lämnade det företaget och även på vägen in till stan.
Men sen - när jag köpt min mat och öppnade dörren till Atmajyoti så var det som om all andning jag saknat under dagen kom emot mig. Och tröttheten jag känt innan var som bortblåst.

Vi kramas mycket här. Skrattar, diskuterar och gråter en skvätt ibland när det känns som ett behov.

Högt och lågt.
Enkelt och svårt.
Lätt och tungt.

Atmajyoti betyder själens ljus.
Det känns ganska självklart.

Har du en särskild plats att andas på?

6 kommentarer:

 1. Vad roligt att hittat hit! Här kommer jag läsa mera!
  Jag yogade innan jag fick mina två barn (födda 2010, 2012) och nu längtar jag SÅ tills jag kommer tillbaka till det igen. Mådde så bra i kroppen då. Ashtanga-yoga. Mitt mål 2013 är att kunna njuta av huvudstående igen. Så lustigt, för precis idag lade jag ut en bild på min blogg/Instagram när jag står på huvudet, och sen hittade jag hit till din yoga-sida. Kul! Det betyder nog något ;)

  Kram Linda

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Linda,
   välkommen hit! Skoj att du vill läsa mera.
   Huvudstående är en skön övning men det tog ett tag innan jag kom dit igen efter min senaste förlossning. Bukmuskulaturen var inte den bästa då, men jag byggde upp den sakta men säkert och idag står jag på huvudet igen.
   Och, det är klart att det är tecken tänker jag. Följer du mig på Instagram? Och vad heter du? Låter som att vi kan inspirera varandra.
   trevlig helg

   Radera
 2. Såna ställen är SÅ viktiga. Jag är glad att du har hittat ditt! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag är också glad! Och jag hoppas att även du har en andningsplats i ditt liv

   Radera
 3. Tänkte just igår på att jag ALLTID börjar gäspa när jag sätter mig utanför yogasalen och väntar på att passet ska börja. Min hjärna har kopplat ihop yogan med avslappning tycks det som och det får man ju vara glad för.

  SvaraRadera
  Svar
  1. låter onekligen som om din kropp och knopp kopplar ihop yoga med avkoppling, skönt!!

   Radera

Tack för just din tanke, den är viktig!