söndag, januari 20, 2013

Den där rädslan för att bli bedömd

Jag höll min andra YogaBreath-klass idag. Det är ett vanligt yogapass där jag fokuserar lite extra på andning i början av klassen och på vila och stillhet i slutet av klassen.

Idag var en av de andra yogalärarna med som elev. Från början gjorde det mig nervös. Jag hamnade i en känsla av att vara bedömd.
Sedan bestämde jag mig för att den känslan var min egen, och inte hennes.
Jag vet egentligen inte hur jag gör det, det är något som kommer med känslan av att faktiskt, trots allt, vara trygg i mig själv och det jag gör. Att jag gör det på mitt sätt, att det egentligen inte går att jämföra.

Så vi andades, räknade andetag, pratade om medveten andning även utanför yogamattan, yogade för extra energi (som var klassens tema den här veckan) och så mediterade vi en stund innan vi avslutade med en lång savasana.

Och den där andra yogafröken sa sedan att det var en jättefin klass.
Då hamnade den delen i mig som är rädd för att bli bedömd i delen som älskar bekräftelse.
Haha. Det finns en hel del delar i mig, alla med olika behov och önskningar . Är glad för varenda en av dem och vad jag lär mig av dem. Det kanske förresten är kunskapen om alla dessa delar (och vad de behöver) som gör att jag hittar tryggheten i helheten.
Tack och lov och halleluja för det.

4 kommentarer:

 1. Jag tror inte att det i sig behöver vara ett problem att behöva bekräftelse från andra, utan något mänskligt som många bär på. Problemet är väl när den delen tar större plats än önskat och får oss ur balans.

  SvaraRadera
  Svar
  1. ja, helt mänskligt är det. Tänker att det är först när det börjar begränsa oss och styra vårt liv som det kan bli ett problem. Men så är det inte för mig.

   Radera
 2. Tack för att du delade just detta.!!! Precis vad jag behövde läsa dagen till ära.
  Har liksom gått och tagit mig i mina ögon lite vatten över huvudet...och landat i att jag ska genomföra det och på MITT sätt.
  Även om jag vet människor som har mer erfarenhet inom ämnet så har jag ju hamnat i situationen och blivit tillfrågad -nu är det dax att lämna comfort zonen, som ju det vi gör till vardags lätt blir:-) Tack och håll tummarna för mig LOVE

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varsågod! Och visst är det härligt när man hittar just det där som behöver höra som allra mest.
   Skönt att du landat i att du vill genomföra det du nu har framför dig på DITT sätt, det är ju det allra bästa sättet tänker jag. You go!
   Lycka till där utanför din trygghetszon. Jag håller alla tummar och tår jag har.

   Radera

Tack för just din tanke, den är viktig!