lördag, januari 26, 2013

Siri 4 år, Signe 6 år och 3 månader


Siri - är 98 cm lång och väger 14,7 kilo. Älskar fortfarande att leka roll-lekar och favvoleken när jag är med är fortfarande den när jag är dagisfröken och tar emot hennes barn som hon kommer och lämnar och hämtar. När hon gör det har hon barnvagn, klackskor, väska med bilnycklar och mobiltelefon och gärna några extra kassar med kläder och filtar "det måste man ha när man är mamma".
Gillar att vara den som driver och bestämmer, i lekar och  i vardagen.
Kallar mig fortfarande för "mammi".
Vill inte gärna lämna nappen ifrån sig så än så länge har hon den när hon somnar. Sedan spottas den oftast ut för att sedan letas efter på morgonkvisten (innan hon går upp).

Signe - är inne i lilla tonåren. Med råge. Förra månaden var helt galen. Hon fick utbrott var och varannan minut och ömsom skrek, grät och skrattade. Ibland var det så mycket känslor att ingen av oss (allra minst hon själv) kunde hänga med. Till det kommer alla existentiella frågor och funderingar som hon gärna delar med sig av bara man ger henne tid, närhet och uppmärksamhet.
Bästisen heter Stina och nu har de börjat sjunga i kyrkans barnkör, tillsammans med kompisen Saga.
Ska inte länge gifta sig med Filip (dagiskompisen som hon varit kär i i många år) utan funderar på vem Enzo ( i klassen och granne på radhusgården) är kär i.
Går på simskola för tredje terminen.

Båda - sover gärna länge på morgnarna. Går på jumpa på söndagsmorgnar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för just din tanke, den är viktig!