måndag, maj 27, 2013

Signe 6 år och 7 månader, Siri 4 år och 4 månader

Siri - älskar att leka frisör när vi badar.
Pratar typ hela tiden, om allt och inget. När hon inte pratar så sjunger hon. Hon snappar snabbt upp melodier och sånger och har ett imponerande gehör. Lika kul tycker hon att det är att dansa.
Favvoleken är mamma-pappa-barn. Ständigt dessa dockor, vagnar och hämta och lämna på dagis-lek.
Sover inte gärna själv, det har hon aldrig gillat. Just nu är det kul att sova på madrass inne i syrrans rum.
Är pappas tjej. Vill helst att pappa ska natta o läsa saga (kanske för att han är snällare och läser fler sagor) och ropar ofta på pappa på natten.

Signe - har haft avslutning med kyrrkokören som hon sjungit i i två terminer nu.
Gör gärna "läxor" (=frivilliga hemuppgifter) på kvällar o helger.
Gillar att vakna tidigt och pyssla och leka på rummet innan vi andra vaknar. Gillar också att gå upp på rummet och stänga dörren när hon kommer hem från fritids.
Har två bästa vänner nu- Stina och Saga. De går i samma klass och ofta leker de alla tre.
Har varit på sitt livs första disco och ska snart på dit livs första pyjamasparty.
Kärleken från förr - Filip ska hon inte längre gifta dig med men de hänger ibland ändå (trots att han går kvar på dagis). Häromveckan var han här och lärde henne coola skateboardtricks.

Båda - leker så fint tillsammans att grannarna säger det gång på gång. Sånt är kul att höra. Och det är fantastiskt skönt att de leker så fint tillsammans, för nu finns äntligen tiden över för att sitta kvar en extra stund med kaffekoppen eller faktiskt hinna ta tag i att röja ur källarförrådet utan att behöva tillgodose Siris behov av närhet. För hon vill nästan alltid vara med någon och under de första 3,5 åren handlade det ofta om mig eller mannen.
På bilden käkar de lördagsgodis i hängmattan vid sommarhuset i Hälsningland. Hängmattan som jag köpte till mig själv, men som jag bara lyckats ligga i ensam korta stunder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för just din tanke, den är viktig!