fredag, maj 31, 2013

Den här heltiden

..den tar snart kål på mig.

Jag började jobba heltid efter årsskiftet. Då hade jag inte gjort det på sex år. Innan barnen kom.
I flera år har jag varvat en deltidsanställning med mitt egna företag. Jag har ägnat två dagar i veckan åt Stilla Tankar.
På de dagarna har det även funnits tid för egen yoga, en kaffe i solen, en powernap och en lång promenad. Jag har sett till att det funnits tid för det. För sådant är viktigt för mig.
Att leva i ett ekorrhjul är inte min grej. Har aldrig varit.

Men så hamnade mannen mellan två jobb. Och det fanns inte så många andra alternativ än att jag gick upp på heltid på det stora företaget där jag är anställd. För den lönen är just nu högre än den jag får in som egen företagare. Det har inte varit viktigt tidigare, då har jag prioriterat yogan och terapin eftersom det är den som gör mig lycklig, inte att arbeta på kontor, hur mycket pengar jag än får.
Men när ekonomin hamnar på paus behöver man tänka om.

Men jag inser att det tär för mycket på mig att jobba heltid och samtidigt sköta Stilla Tankar vid sidan av det. Att kontorsjobba, hålla yogaklasser, träffa klienter och också hinna med den egna yogan. Och familjen .Och vänner. Och bara vara.

Så det blir inte så mycket bara vara. Jag är igång från fem på morgonen till tio på kvällen. Och sen stupar jag.
Typ

Kanske inte så konstigt att jag blev sådär galet influensasjuk tidigare i år. Kroppen vill berätta något för mig.

Så nu smider jag planer inför hösten. Om att gå ner i arbetstid och satsa mer på yogan och klienter.
Och så har jag och vännen U stora planer om att starta något eget, tillsammans. Kanske är det en tvåårsplan, kanske en tioårsplan. Eller så gör vi det bara. Hon och jag. Vi skulle bli SÅ bra tillsammans.

Och så dricker jag mycket frukt-och grönsaksdrinkar. Det är min nya passion. I födelsedagspresent fick jag en stor och bra juicepress som använda flitigt. Juice på bilden är från igår då jag träffade en yogalärare och pratade samarbete inför hösten. Den innehöll morot, äpple, citron och ingefära.

8 kommentarer:

 1. Drinken ser fantastisk ut. Måste damma av min juicemaskin. Tack för fin inspiration!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har druckit väldigt många goda frukt och grönsaksdrinkar sedan jag fick min juicer. Rekommenderas!

   Radera
 2. Usch ja, och tänk att det är så de flesta lever idag, i det där ekorrhjulet. Det är synd att ekonomi kan styra så mycket. :( Jag möter ju dagligen föräldrar som inget hellre vill än att spendera mer tid med sina barn, men som inte har råd.
  Hoppas hösten blir bättre för dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. vet du- nu när jag skriver detta så har hösten blivit bättre. Mer om detta i ett annat inlägg. Tack för tanken och omtanken!

   Radera
 3. Hoppas att det snart löser sig så du slipper stanna kvar i ekorrhjulet. Tur du har yogan och kan koppla av med den. Önskar dig en skön helg! Kram/Annelie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag säger samma sak som till Jenny ovan -vet du- nu när jag skriver detta så har hösten blivit bättre. Mer om detta i ett annat inlägg. Tack för tanken och omtanken!

   Radera
 4. Åh jag förstår helt och hållet! Ekonomin, den stora myndigheten och drömmen om att göra något annat som kontorskroppen med krämporna mår bättre av. Studentfamilj = sugar mama = heltidsarbete. Men snart är studierna över och framtiden är oskriven för mig :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Må din framtid bli precis som du vill att den ska bli!! Kram till dig

   Radera

Tack för just din tanke, den är viktig!