tisdag, oktober 08, 2013

Den är här nu

...min efterlängtade torsdagsledighet.
S o m jag behöver den. 
Efter årsskiftet gick jag upp på heltid på företaget där jag är anställd. Efter att ha jobbat lite mer än halvtid i många, många år (och resten med Stilla Tankar) blev det en stor omställning. Men det var en nödvändig omställning just då eftersom maken precis hamnat mellan jobb. 
Så jag jobbade heltid på företaget, som anställd. Och så jobbade jag halvtid med mitt egna. Och så blev jag sjuk i hypertyreos. 

Ja, ni hör ju själva att det inte var någon bra ekvation. 
Efter sommaren fortsatte heltiden och jag lade på x antal yogaklasser på det. Ännu sämre. 

Men nu, äntligen, finns tid och möjlighet och ekonomi att gå ner i tid och att vara ledig på torsdagar. 
Torsdagar blir min dag att fylla på, få andrum, ta en promenad i skogen, sova en stund och bara vara. 

Förra veckans torsdagsledighet behövdes lite extra efter en tuff september. Att det blev en tuff månad var helt och hållet mitt eget val. Men även om valet var medvetet så var jag nog inte beredd på hur mycket energi som det skulle ta av mig. Men det är klart - att jobba heltid, ha fem ordinarie yogaklasser i veckan och så samtidigt lägga in en hel del vikarietimmar + sex dagars teachertraning/workshop i ashtangayoga och en heldags workshop i barnyoga var ju kanske lite väl. Även för mig.
I allt detta  har jag nu också så smått börja landa i det faktum att min kropp inte svarar på medicinen mot min hypertyreos och att jag nu behöver fundera över nästa steg - att operera eller att jodbehandla sköldkörteln. Ingenting känns mer rätt än det andra, men jag längtar efter att bli frisk igen.

Så förra torsdagen sov jag en hel del. Och så låg jag bara på soffan och åt godis och kollade film. Plus tog den där sköna skogspromenaden OCH hämtade barnen tidigare i skola och på dagis.
Ljuvliga, ljuvliga torsdagar - skönt att ni är här för att stanna!3 kommentarer:

 1. Åh, så underbart! Jag har också en ledig torsdag och det är som värsta, bästa lyxen! Viktigt att tillåta sig att också ligga framför tv:n och äta praliner och inte bara uträtta ärenden och passa tider. Tänk vad lyckligt lottad man är som har möjligheten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vi är lyckligt lottade som har möjligheten att ta en ledig torsdag. Sedan blir min torsdag min "lördag" eftersom jag jobbar varje lördag. Så egentligen är den kanske inte så ledig som den skulle behöva vara. Men ändå - jag är glad att jag prioriterar den

   Radera
 2. Ha en fin torsdag imorgon och njut riktigt mycket! Jag har också min underbara lediga torsdag, värsta grymma lyxen. Är jättetacksam för att ha den möjligheten, visst är det fantastiskt? Viktig påminnelse att också våga ligga i soffan, och inte bara beta av måsten.

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!