lördag, april 12, 2014

Yinyoga-utbildning, hela helgen

Jag går en yinyogautbildning hela helgen. Tre dagars grundutbildning. Till hösten lika många dagar med fördjupning. 
Eftersom jag redan har en yinutbildning hade det kanske räckt med fördjupningen men jag gillar grundutbildningar. Det är ju liksom där allting börjar. Och eftersom jag ännu inte har några regelbundna klasser i yinyoga så känner jag mig inte lika bekväm i den formen som i exempelvis ashtangayoga. 
Dessutom är det en annan lärare, annan regi och helt annorlunda, men på ett bra sätt. 

Jag gillar den här läraren. Hon är rak, tydlig, håller schemat och går igenom det som vi ska gå igenom utan att falla utanför ramarna alltför mycket. Jag gillar när det finns tid och plats för spontanitet men jag gillar också att om det står "bindväv" på dagordningen så är det också det vi går igenom. 
Jag är konservativ där, kan bli otroligt provocerad av att sitta på en utbildning eller ett möte där ledaren helt tappar konceptet. Det tar av både min och andras tid. Lite respektlöst sådär. 
Jag har träffat läraren innan och bildat mig en uppfattning, det blir mer och mer viktigt för mig. Att veta att jag inte köper grisen i säcken. Att vara restriktiv. Och mån om att jag kan stå för det jag gör och lär mig.

Men nu yinar jag. Själv. Och genom att se på andra. Vi varvar teori och praktik och har också fina diskussioner. 
Yinyogan är ett fantastiskt komplement till annan yoga. Yinyoga är konsten att släppa taget. Och det är precis vad jag behöver.

Och snart, snart är det påsklov 5 kommentarer:

 1. Viktigt för mej också, att få det jag förväntar mej på en utbildning. Att det inte svävar iväg eller att läraren inte kan hålla ihop en klass. Liksom jag idag inte heller riktigt vill gå på vilken yogaklass som helst, begreppet "yoga som yoga" håller inte längre.
  Hoppas du får en bra helt, lärorik och djupgående på flera sätt!
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Ska gå i slutet av april hos Magdalena Macweld, blir jättekul!!
  Är sååå sugen på att gå yogalärutb på amajyoti, visst är det den du gått??
  Kram!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu har vi ju redan pratat om Atma-utbildningen. Men visst är det den jag gått. Och det är den som fört mig dit där jag är idag. Absolut värd alla pengar. Du har ett fantastiskt år framför dig, är avis

   Radera
 3. Kikar in och säger hej och undrar hur du mår. Kram kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. tack! funderar på om jag ska svara ärligt eller som jag brukar.
   Så - njae, det är väl sådär.
   Men jag är SÅ glad att du kikar in och frågar. kram!

   Radera

Tack för just din tanke, den är viktig!