torsdag, juni 29, 2006

Dagens tips

Jag har tre tips som jag bara måste dela med mig av:

 • Kakaosmör från Body Shop. Gör underverk för kliande och uttänjd hud på magen. Det är ju oundvikligt nu när jag är gravid. Lika bra är smöret för narig hud på armbågar och fötter.
 • Mandelolja. Också från Body Shop. Gör också underverk för magen. Och resten av kroppen. Smörj in på nyduschad hud och NJUT
 • Mammornas Second Hand, på Kungsholmen. Bor du i, nära eller besöker Stockholm så är butiken ett måste. Nytt och gammalt till fantastiska priser. Nu har de sommarrea och jag var där igår och botaniserade. Det blev två topar och två par byxor. Allt för sammanlagt lite över 400 kronor. Lycka!

Sen har jag en varning

 • Melker Anderssons nya krog, Kungsholmen, vid kajen vid Riddarfjärden. Jag älskar hans andra krogar och restuaranger och hade kanske för höga förväntningar. Men Kungsholmen var stort, bullrigt, dyrt och utan särskild kvalité. Tyvärr. Inredningen var läcker och min alkoholfria drink god, men Caesarsalladen för 180 kronor var vattnig, blandad med potatis och innehöll bara det tråkiga kycklingköttet, och två baconbitar. Katastrof. Toaletterna var också snyggt inredda ,men för få och dåligt städade. Utsikten är schysst och jag vet inte, kanske att jag ger den en chans till, men då bara för en drink.

I övrigt hostar jag så att magen värker. Någon som har tips på hostmedicin som är okej att använda under graviditet?

12 kommentarer:

 1. Mycket bra tips! Så fort jag känner mig rik blir det besök både på Mammornas och på Body Shop :-)
  Trisst att du inte blev nöjd med Kungsholmen, man blir så besviken när man tar sig råd att gå ut och käka på nåt ställe man tror ska vara lite extra.

  Jag utläser av texten att du bor i Sthlm, jag brukar hänga i en trevlig tråd (där man ej anklagar, muckar gräl eller provoserar) på Familjeliv som heter "Bor du i Sockholm och väntar ditt första barn, del 2" och vi har börjat med små fikaträffar. Det är väldigt trevligt och jag vill bara säga att du är välkommen om du känner att du vill! Alla är ju inte typen som vill sitta och snacka grav-snack med främmande människor :-)

  SvaraRadera
 2. Just det, du kanske skulle gå till läkaren med hostan? Inte för att vara sån, men det var ju nån tjej det stod om i tidningen för ett tag sen som hade hostat loss moderkakan... Så jag känner att jag kommer att rusa till doktorn den dagen jag får hosta. Eller så kan du ju alltid kolla Fass och få tips där på nån bra medicin.

  SvaraRadera
 3. Shit - hosta loss moderkakan.
  Sånt vill jag inte höra. BLÄ!
  Men så mycket hostar jag inte. Och bebisen verkar må bra.

  Tack för tips om fikaträffar. Gulligt av dig att tänka på mig.Får se om jag vågar mig dit ;)

  SvaraRadera
 4. Förlåt, var verkligen inte meningen att skrämmas eller vara negativ! Dumt av mig! Hoppas du inte tog illa upp. Skönt att hostan inte är så farlig och att bebis verkar må bra :-)

  Som sagt, du är så välkommen! Jag som bara känner en tjej till som är gravid tycker det är jättekul att träffa fler. Du kan ju börja med att kika in i tråden och se om du gillar stämningen :-)

  SvaraRadera
 5. Hej vännen! Det är trevligt att kunna följa dig på Bloggen nu när du ska bli mamma och allt trots avståndet mellan Stockholm och Linköping. Åh vad jag önskar att vi kunde synas lite då och då! Tänkte passa på att tacka för Body Shop-tipsen! Bra även för en annan som inte är gravid :-). Hoppas att du har det skönt i sommarvärmen! Stor kram!

  SvaraRadera
 6. Jag hoppas att hostan försvinner snart! Krya på dig!

  SvaraRadera
 7. Annelie - vad roligt med en kommentar från dig :)
  Vet ju att du är här, men du har inte lämnat några spår tidigare. Ja, jag önskar också att vi kunde ses då och då. Men vi får verkligen försöka se till att ses i sommar. Jag är nyfiken på huset!

  Nu väntar jag bara på att Karin ska göra sig till känna också ;)

  Jenny - Nej, gud, jag tog verkligen inte illa upp. Men det är klart att jag blev orolig, fast det var jag redan inne. Min kära sambo är rädd för att knodden får hjärnskakning därinne. Men jag tror att de där små liven är ganska starka.
  Och nu har jag klunkat hostmedicin för fullt. Så nu bara måste jag bli bättre

  SvaraRadera
 8. Åh, vilket bra tips med Mammornas! Den affären ska besökas snarast! Har ingenting att klä på mig känns det som... :-(.

  Jag använder Weledas havandeskapsolja till magen, den är också superskön!

  Hoppas hostan går över, har inget bra tips direkt.

  SvaraRadera
 9. Och Melker Andersson som har sagt att man kan se på toaletterna hur det ser ut i restaurangköket, att man ska lämna restaurangen om toaletterna är dåligt städade.

  SvaraRadera
 10. Mi - ja, då borde han stänga sin restaurang omedelbart
  :)

  SvaraRadera
 11. I'm impressed with your site, very nice graphics!
  »

  SvaraRadera
 12. I find some information here.

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!