tisdag, augusti 29, 2006

Val av präst och psalm och marsch och....

Vi ska träffa prästen idag. Om några timmar. Och jag har inte en aning om hur jag vill ha ceremonin. Egentligen är jag ju inte så mycket för det där med vigsel i kyrkan. Om inte den borgerliga vigseln i stadshuset varit så kort och på löpande band så hade jag nog hellre valt den. Men nu valde vi ändå kyrkan. Då får alla gäster plats. Det blir högtidligt och vackert, men jag är rädd för att det ska bli för stelt. Tänk om prästen är skittråkig? Jag var så glad att vi fått en kvinnlig präst. Hon lät trevlig och ung och jag kände att hon nog skulle förstå mig. Men så ringde hon och berättade att kyrkan dubbelbokat henne och att hon dessvärre inte hade möjlighet att viga oss. Istället ska vi få en präst som heter Ralph.
Ralph!? Bara namnet gav mig dåliga vibbar. Såg en vithårig äldre man framför mig, en sådan präst som avskyr kvinnliga präster och inte alls gillar att jag gifter mig höggravid.
Nu visade sig denna Ralph vara ganska ung, åtminstone lät han så på rösten, och hyfsat skojfrisk. Så jag hoppas verkligen på det bästa.
Men allt det andra -
in-och utgångsmarsch, psalmer, välsignelse...

HJÄLP

9 kommentarer:

 1. Hette inte han Ralph också i den där gamla serien Törnfåglarna...? :-) Tror det kommer att bli suveränt. Du gifter dig ju med din älskling!

  SvaraRadera
 2. Haha, ja jag vet, det var det jag tänkte på - Fader Ralph :)

  SvaraRadera
 3. Jag skulle just skriva om fader Ralph, det var honom jag associerade till, men det var jag ju sent ute med. :)

  Jag är så glad att jag kommer att vara med på ert bröllop!

  SvaraRadera
 4. Tror de är grymt vana vid att de flesta känner sådär, lite osäkra inför vigseln och så. Ni kommer säkert kunna komma överens och dessutom få bra vägledning till hur vigseln ska vara!

  SvaraRadera
 5. Diskutera in- och utgångsmarsch direkt med kyrkomusikern i stället - han/hon har säkert flera bra förslag beroende på vad ni vill ha:

  Traditionell: t ex Mendelssohn & Wagner

  Folklig: t ex Klinga mina klockor & Bröllopsmarsch från Delsbo

  Klassisk: t ex Preludium i C- eller F-dur av J S Bach & Sinfonia av G F Händel (finns i samlingen "Festmusik" som finns i de flesta kyrkor)

  Själva hade vi Allegro Maestoso (ur Sonat i c-moll) av Mendelssohn IN och Toccata i F-dur av C M Widor UT när vi gifte oss 1990.

  Lycka till!

  SvaraRadera
 6. Tack Paula - mkt matnyttig info där! Och ja, jag har kontakt med kantorn nu, direkt, och han verkar urschysst så det kommer att bli bra det här. Hoppas jag.

  SvaraRadera
 7. Jag läste om någon som haft "Love & marrige" som utgångsmusik, den från "Våra värsta år" - det var lite humor tyckte jag! Och tydligen väldigt uppskattat av gästerna :-)

  SvaraRadera
 8. Nu gifte vi oss INTE i kyrkan, men man pratar ju ibland om sånt och Niklas ville ha låten som alla star wars filmer börjar med:) HUMOR det med som LOVE AND MARRIGE sånt gillar jag:) Tycker Delsbo bbröllopsmarsch är så vacker:) Hade vänner som hade den och det var så passande. Detta var på landet och utanför vänade häst & vagn. Berätta nu vad det blev!!!

  SvaraRadera
 9. Jag har spelat Star Wars-temat på en vigsel för några år sen...

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!