tisdag, augusti 22, 2006

Yoga bull...not

Jag gillar Linda Skugge. Hon är rapp och cool och vågar stå för det hon tycker. Och självklart kan vi inte alltid tycka likadant. I det här blogginlägget tycker vi jävligt olika:

Yoga bull
Malin Berghagen i nya Mama: "Det hände så otroligt mycket med mig när jag började med yogan."HAHAHAHAHAHAHAHAHA.Allvarligt talat. Yoga måste vara jordens största lurendrejeri. Varför låter ni er luras på det där viset?Den dag jag börjar med yoga är jag nog färdig för St Görans psykakut.
Skrivet av Linda Skugge den 15 aug 14:17

Om jag inte hade börjat med yoga hade jag nog legat på St Görans psykakut för länge sen.
Det var tre år sen. Jag hade haft två missfall, bränt ut mig på ett alldeles för stort chefsjobb, separerat och mådde skit. Då drog en av mina bästa vänner med mig på ett yogaläger på Häringe Slott. Jag var så dålig att jag var villig att prova vad som helst för att må bättre.
Så vi åkte på lägret, gick upp sju varje morgon, powerwalkade i naturreservatet intill slottet, yogade, åt veggomat, mediterade. låg vid slottspoolen och solade, bastade och badade i havet.
Den veckan förändrade mitt liv. Det låter som en klyscha, men är alldeles sant. För där och då kom jag i kontakt med mig själv på ett sätt som jag aldrig gjort tidigare. Fysiskt och mentalt.
Och sen dess är jag fast.
Yogan ger mig lugn och ro och en jäkla fysisk utmaning (jag tränar ashtangayoga, den mest fysiskt krävande yogaformen), den rensar kroppen på slaggprodukter och gjorde att jag gick ner tre storlekar i jeans (jag förlorade inte vikt, jag blev bara så mycket smidigare i kroppen). Den ger mig också energi och gör att jag fokuserar på rätt saker.
Jag fortsätter att yoga nu när jag är gravid och konstaterar snabbt att den hjälper mot en rad olika krämpor som man annars kan få när man är gravid. Dessutom mjukar yogan upp kroppen så att bäckenet är mer öppet och mottagligt för en förlossning. Och andningen - herregud - den är ett mirakel. Efter alla år av snabba andetag från bröstkorgen så andas jag nu mjukt och tungt med magen. Bara det gör det enklare att klara påfrestningen under förlossningen.
Sen får Linda, och alla andra också för den delen, tycka att det är bull.

Jag är frälst.

6 kommentarer:

 1. Det är fler som har pratat om ashtangayoga. Är lite nyfiken på det, du råkar inte veta nåt bra ställe att träna det i Stockholm?

  SvaraRadera
 2. Vad skönt att du hittade rätt. Jag blir lite sugen. Fast har inte tid, så jag kör vidare med tai chi som är en riktig njutning för mig. Kan göras i vardagsrummet.

  SvaraRadera
 3. Känner igen mig i din beskrivning. Blev medsläpad på en intensivhelg av min syster för några år sedan när jag var djupt deprimerad. Det var helt magiskt! Som att hitta en helt ny plats i världen. Och då var det ändå ingenting annat runt omkring (mat, promenader osv) utan bara på ett ställe här i Stockholm. Nu hoppas jag snart kunna komma igång ordentligt igen efter min (fysiskt jobbiga) graviditet. Tyvärr hjälper yoga under graviditeten inte mot foglossning vilket drabbade mig ganska hårt. Går på mamma/baby yoga nu, kan dock inte alls jämföras med att yoga själv. Får köra solhälsningar hemma :-)

  SvaraRadera
 4. Lena - jag tränar på c/o Stockholm, ligger på Garvargatan och är kanon.
  Min guru leder även klasser på http://www.atmajyoti.se/ som jag kan rekommendera.

  SvaraRadera
 5. Eríka och Kajsa - nu under graviditeten kör jag mycket yoga hemma, själv eller med ngn kompis. Funkar lika finfint det

  SvaraRadera
 6. Min yoga kom dessvärre av sig. Måste ta tag i detta. Det var så skönt. Så rogivande. och Tufft fysiskt! Alltså, Linda Skugge, har läst hennes ETT TAL TILL MIN SYSTERS BRÖLLOP och jag har ju inte upplevt detta kaos som denna bok beskriver, jag har nog levt i ett mer rosa skimmer även om jag var aptrött på att vara mammaledig efter 3½ år (man kan inte alltid välja hur barnen kommer.....nej det kan man INTE!) men som jag garvade åt denna bok! Och det värsta är att det finns garanterat familjer som denna!! LÄS DEN!
  Och jag är tacksam att du hittade yogan - Inte St Görans för dig inte!

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!