lördag, september 30, 2006

Ett betydligt ytligare inslag...

Det finns inga snygga skötbord. Inga stilrena, enkla som passar in i vår lägenhet. Har letat i butiker och sökt på nätet och det ena är gräsligare än det andra. Jag vill ha en enkel byrå, i vitt eller ek, med en skötdel som man sedan kan ta bort när barnet inte längre har blöjor. Men det verkar som om det är omöjligt att hitta. De jag väl hittat är antingen i fel träslag eller uppiffade med små fåniga detaljer som ankor och änglar.
Så nu vänder jag mig till alla proffs därute - någon som har ett tips?

8 kommentarer:

 1. Kolla på ikeas hemsida, skötbordet Diktad. Sån här har vi, fast vi har den som tvmöbel. Frågan är ju hur funktionellt det är som skötbord, sånt där kan inte jag ;)

  SvaraRadera
 2. jag skulle just säga ikea, jag tror de har ett snyggt där som min polare shoppade och man kan ta bort saker på sedan.

  SvaraRadera
 3. Min patetiska hobby är att surfa och ggogla och lösa små mysterier typ det här ... så nu har jag lite snabbt hittat två jättefina skötbord till er och bebisen:
  http://www.babydan.com/page196.aspx?recordid196=718
  samt
  http://www.babydan.com/page196.aspx?recordid196=727

  De är kanske lite dyra och jag vet inte riktigt hur man får tag i dem i Sverige ... Men jag vet att Babyproffsen säljer BabyDans produkter (så de kanske kan ta in). Har du förresten sett ett av Babyproffsens skötbord - det heter Skötbyrå Troll Nicole (är visserligen i björk - men ser NÅGORLUNDA enkelt ut. Tycke och smak är så svårt ...)?

  Babyprylar är en DJUNGEL!!!

  Själv är jag ute efter en vit (eller beige eller grå), virkad gallerfilt i storlek 130 x 100 (för spjälsäng). Någon?

  SvaraRadera
 4. Anna - tack för tips och letande. Jag är impad! Efter idogt letande i söndags visade det sig faktiskt att vi föll för båda dessa skötbord, utan att ens veta att du googlat upp dem. Vi har grymt bra smak, båda två, med andra ord :)
  Men det faller på att vi inte kan ha dem i badrummet. Inte tänkte vi på det, gröna på detta som vi är. Man behöver ju tillgång till vatten såklart, och med vårt pyttebadrum får det bli ett skötbord som man monterar på badkaret och sedan kan fälla upp. Varken snyggt eller enkelt, men vad gör man...

  SvaraRadera
 5. Jag har ju förstås noll koll på skötbord, men vad jag kommer att tänka på är att V innan de flyttade hade skötbord i sovrummet, de verkade klara sig utan vatten i samma rum som skötbordet (badrummet låg bredvid sovrummet). Hur vet jag inte -våtservetter istället för vatten kanske?

  SvaraRadera
 6. Mera skötbord ... Ja, visst har vi bra smak!
  De där på-badkaret-konstruktionerna KAN vara bra men är lite deprimerande fula ... Vi funderade ett tag på att köpa ett som man helt enkelt skruvar upp på badrumsväggen (finns i olika utföranden - vit plåt, eller trä t ex) och som är helt uppfällbara. Syns, i uppfällt läge, mindre än gallereländet på badkaret ... :-)

  Vår bebis kommer (stackarn) få ligga på tvättmaskinen och bli bytt på - svårt centrifugeringsallergisk efter några veckor ... :-)

  SvaraRadera
 7. Och jag som tänkte tipsa om skötbord på badkar *S*. Vi har ett som heter Tvättbjörne, det verkar vara samma som du skriver om. Monteras på badkaret och fälls upp om man vill. Hittade det för 100 kr på loppis, bytte bara dynan :-).

  Sen behöver man inte skötbord så länge tycker jag, hade kanske 3-4 månader till dottern bara, sen kändes det onödigt.

  SvaraRadera
 8. sassamamma - japp, det är Tvättbjörne jag tänker på. Och det lutar åt att det blir det. Preics som du skriver så behövs det nog inte så länge. Och under några månader kan jag stå ut med trängsel och fulhet (för det är verkligen inte snyggt, men jag får piffa upp det med en snygg skötbädd)

  min stora lilla värld - låter utmärkt att få plats med bebisen på tvättmaskinen (ja, förutom när den centrifugerar då) vi får inte ens plats med en tvättmaskin i vårt pytterum

  Mi - man klarar sig säkert utan vatten om man har våtservetter, det är jag övertygad om. Allt handlar om inställning (o kanske hur mycket bebisen behagaar kladda ner sig)

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!