måndag, oktober 09, 2006

Gravvo-rapport vecka 38

Vecka: 38(37+2)

Vikt: +13 kg

Uppskattad vikt på bebisen när den föds: ca 3,5 kilo. Enligt barnmorskan får jag ett normalstort barn vilket känns bra. Med tanke på hur mycket magen växt de senaste veckorna trodde jag att jag skulle få en jätte.

Hjärtljud på bebisen: I genonsmitt 140

Bebisens läge: Den har legat med huvudet nedåt de senaste veckorna, men efter dagens barnmorskebesök vet vi också att den fixerat sig. Står även som högst nu och kommer inte att bli så mycket större utan snarare utvecklas mer de sista veckorna.

Mitt blodtryck: I genomsnitt 115/70

Mitt järnvärde: Runt 120

Symfysmått: På eller strax under normalkurvan under hela graviditeten

Humör: En aning orolig. Och stressad. I början av graviditeten kunde jag inte bärga mig, då ville jag att veckorna skulle gå snabbt, snabbt. Nu vill jag helst stanna tiden ett tag och njuta och förbereda mig på det som ska komma. Det känns som om det är först nu jag fattar att jag är gravid. Och så ska jag snart föda...

Föda: Samma som genom hela graviditeten. Jag frossar avocado, keso, vit saltgurka, Brämhults färskpressade juicer, morotsmuffins och valnötsfrallor från Gateau, latte (inte mer än två om dagen dock, vill ju inte koffeinbomba bebisen), litervis med vatten, blå vindruvor, plommon och äpplen från huset i skärgården.

Klädsel: Nu börjar det mesta se för litet ut, men jag är förvånad över alla snygga mammakläder som finns att shoppa.

Kroppsform: Som vanligt, fast med en enorm mage. Grymt oproportionerlig med andra ord.

Gravvo-tecken: En livlig bebis som krumbuktar runt trots minimalt utrymme. Dålig sömn. Illamående. Trött och tung. Stickningar i händerna.

Behov: Sova och bara få vara. Nu ringer alldeles för många (vilket visserligen är trevligt) och frågar hur jag mår och om det kommit nån bebis än.

5 kommentarer:

 1. Fina siffror och vad mysigt att du snart har din bebis hos dig. Jag både vill ha bebis nu, men känner även att den gärna får ligga i magen lääänge till, så att jag får njuta av att vara gravid (den här troligtvis sista gången).

  /Mams

  SvaraRadera
 2. Och jag är ju i 35+5 - så det är inte hela två veckor som skiljer oss åt, utan bara 1,5! :-) Vi kanske får samtidigt!

  I övrigt - kul att dina siffror ser så bra ut. Jag mår ungefär likadant. Skönt att vi sluppit skräckvarianterna vad gäller graviditeter (som min barnmorska som ju gick upp 40 kg ...)

  :-)

  SvaraRadera
 3. men du! en magbild kanske vore nåt? snart är det för sent... ;)

  SvaraRadera
 4. Du har helt rätt, det finns verkligen en hel del snyggt i mamma-klädesväg nu! Jag var såå less förra året så här dags, det fanns ingenting. Sen visste jag ju inte heller riktigt var jag skulle hitta favvo-ställen. Men jag hittade snart TopShop i Gallerian :-) Mys i dina mjukisbrallor hemma, de är guld på slutet!

  SvaraRadera
 5. mams - ja, njut av graviditeten, det är så mysigt med magen. Tids nog kommer bebisen

  Anna - ja, vi kanske möts på BB. Man vet aldrig :)

  minna - njae, magbilder finns, i massor, men det känns lite snaskigt att lägga ut dem till allmän beskådan

  camilla - jag vet, jag vill helst inte lämna lägenheten eftersom jag då måste byta om. Mina mjukisbrallor är min bästa vän just nu :)

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!