måndag, oktober 16, 2006

Och så kom allt på en gång

Vatten. Jag har vatten i hela kroppen. Överallt. Det är groteskt. Och det har kommit på en gång. Nästan ingen förvarning alls. Från den ena dagen till den andra.
Mina fötter ser ut som klubbor. Mina fingrar liknar prinskorvar och mina kinder och min haka är plötsligt väldigt pösiga och stora. Och röda.

Till och med min barnmorska blev lite orolig när hon såg mina blossande kinder och fick höra om domningarna i mina fingrar och händer. Så hon satte upp extra tider de kommande veckorna för tätare kontroller av undertryck, urin och bebisens hjärtljud. Nu var allting helt okej, men jag blir alltid nojig när jag får höra "ja, om du känner tryck över bröstet eller strax under brösten så måste du höra av dig med en gång" eller "ja, det pratas ju inte så mycket om risker med blodpropp under graviditeten, men sanningen är att det finns en ganska stor risk för det, mycket högre risk än vid användandet av p-piller".
Plötsligt känns det ju som om det värker över bröstet hela tiden.

Och det där med komplimanger är nog ett minne blott.

8 kommentarer:

 1. Stackare - vad jobbigt! Mina fötter och ben har varit Michelin-lika rätt länge så jag tackar Apoteket för STÖDSTRUMPAN (svart i bomull och något mer - ser ut som vanliga knästrumpor). Kan inte vara utan dem.

  Hoppas det "bara" är vätska du har, och inget farligt. Håller tummarna som vanligt - inte långt kver nu! Kram!

  SvaraRadera
 2. *nickar igenkännande*

  Tipsar också om stödstrumpor. Det knixiga är att få på sig dem, men när man väl lyckats så är det värt det :-)

  SvaraRadera
 3. Oj, vilken grej. Trodde först att vattnet gått när du skrev så där. Men det var ju skönt att läsa att det inte var DET vattnet :-)

  SvaraRadera
 4. Grattis..............NOT! Det är hemskt.....men det sköna är att det bara försvinner (iaf för mig....hoppas att det gör det för alla) då plutten/pluttan e ute:) Jag trodde oxå det var vattnet som gått!

  SvaraRadera
 5. Jobbigt värre! Men du, tredje dygnet efter förlossningen kommer du att sitta på toa och KISSA ut alltihop, jag lovar! Det har jag gjort efter mina förlossningar, hjälp vad jag kissade!

  SvaraRadera
 6. Oj, jag trodde också det var vattnet som gått!

  Låter inte roligt det där, hoppas verkligen att det "bara" är normal vätskeansamling och att det inte blir värre. Mycket kan man råka ut för verkar det som, som man inte kunde föreställa sig innnan!

  Stödstrumpor måste nog införskaffas här med tror jag bestämt...

  SvaraRadera
 7. Men oj, kan det bara komma sådär plötsligt? Du som har varit så förskonad hittills. Jag hoppas att du mår bra och det inte blir alltför jobbigt för dig. Hur långt är det kvar nu? Det kan inte var många veckor alls :-). Spännande! Jag tror att det kommer att bli skönt för dig efter förlossningen att komma tillbaks till ett normalt tillstånd och så ha fått en liten sötnos på köpet. Du är stark och klarar den här sista tiden! Jag är helt säker på att allt kommer att gå bra för dig. Tänker på dig gumman och skickar en stärkande kram! (L)

  SvaraRadera
 8. Nej, fel sorts vatten var det som kom till mig.... :)

  O stödstrumpor och benen i högt läge har jag praktiserat i förebyggande syfte sedan månad fem tror jag.

  Men nu är det bara drygt 1,5 vecka kvar till D-day så jag lär härda ut. Såvida det inte blir någon annan komplikation.

  Tack alla för kommentarer!!

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!