lördag, oktober 14, 2006

Vill du ha komplimanger? - Bli gravid!

Innan jag blev gravid trodde jag att väntan på ett barn skulle göra mig till ett monster, på många sätt. Jag trodde att hormonerna skulle löpa amok och göra mig till en gråtande och skrikande ragata som satte i skräck i omgivningen. Jag trodde också att jag skulle bli stor och otymplig och inte skulle orka röra mig. Dessutom inbillade jag mig att hår och hy och kropp skulle förfalla och att de här nio månaderna överhuvudtaget skulle vara en tuff match med trötthet, illamående, foglossning, ryggont och andra mer eller mindre otrevliga biverkningar.

Nu blev det precis tvärtom. Jag mår bättre än någonsin, både mentalt och fysiskt. Mitt hår och min hy glänser. Min kropp är visserligen stor men fortfarande rörlig och jag har inte känt av ryggont eller foglossning eller någon annan otrevlig biverkning en endaste gång. Visst, nu är det svårt att sova om nätterna, men det hör ju liksom till.

Dessutom har jag, under dessa nio månader, fått så mycket komplimanger att jag allvarligt funderar på att vara ständigt gravid. Senast i torsdags, när jag var i skolan, var det en studiekompis som kom fram till mig och sa "Du är så himla vacker, det liksom bara strålar om dig".
Det är sådana komplimanger jag får....åtminstone ännu ett tag. Dessvärre vet jag att amningen och tiden efter bebis gör att man kan se rätt så sunkig ut.
Men vad fan - då får jag väl göra det. Jag har fått så många komplimanger nu att jag gott kan leva på dem ett tag.

5 kommentarer:

 1. Njut av dem. Jag var ofkså asfräsch under graviditeten. Det är sen som förfallet börjar... Suck. Bara trötthet över min apperance. Tack för foundation, maskara och rouge.

  SvaraRadera
 2. Känner igen det där. När gravditeten flyter på och allt är som det ska, då är det underbart! Jag kan se tillbaks och sakna de sista grav månaderna ibland. Kul att läsa din blogg! Önskar dig all världens lycka med bebisen.

  SvaraRadera
 3. Ja - du är jättefin! Kan också pigga upp genom att berätta att med lite tur fortsätter komplimangerna att strömma in även efter. Med smal mage och jättebröst, samt dopad av snällhetshormoner och en bra concealer under ögonen fick jag höra mycket snällt när jag hade fött E för 9 år sedna ... :-)

  SvaraRadera
 4. Åh, grattis!! Själv känner jag mig inte alls strålande och fräsch. Men det har faktiskt kännts bättre senaste veckan så om jag har tur får jag stråla och sprudla sista månaden :-)

  SvaraRadera
 5. mia - tack!

  min stora lilla värld - ja, jag får sättaa mitt hopp till smal mage, jättebröst, snällhetshormoner och en bra concelaer :)

  jenny - ja, eller så är det du som strålar EFTERÅT. Och det är ju väldigt mycket bättre eftersom graviditeten är begränsad.

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!