onsdag, januari 10, 2007

Varför då?

Varför skickas all reklam, information, erbjudanden och inbjudningar gällande Signe till mig?Varför adresseras inte ett enda litet ynka kuvert till Signes pappa? Är man inte två om att skaffa barn? Är det inte lika ofta pappan som köper blöjor? Vill inte även pappan ha information om schyssta försäkringar och erbjudanden på babyprodukter?
Tydligen inte, om man ska tro alla företag och föreningar som skickar dessa saker.

Och jag försöker hitta en anledning -
Att det är mamman som oftast går hemma första tiden och därför har tid att läsa posten. Bullshit - mannen läser sin post varje dag.
Att män oftast inte tar till sig informationen ändå. KAN stämma, åtminstone i vårt fall. Just nu tycker mannen att det är mer intressant att läsa bruksansvisningen till nya stereon. Hur man nu ska tolka det?!
Att det helt enkelt är en förlegad jävla vana som antagligen kommer att fortsätta tills någon protesterar. Mest troligt.

Hejar i alla fall på Försäkringskassan som nu faktiskt erbjuder barnbidraget även till pappan, om man vill. Fast de går inte hela vägen ut och frågar, utan man får ansöka själv. Nåväl, man ska väl inte ha för höga krav.
Fast jag har det. Ändå.

3 kommentarer:

 1. hej! läste just i början av din blogg och blev alldeles tårögd. har själv en son som snart fyller tre, och även om jag inte själv fått missfall kan jag kanske ana smärtan och sorgen det innebär. nu har jag inte hunnit läsa så mycket men jag har förstått att du har en bebis nu. måste läsa vidare! kram :)

  SvaraRadera
 2. Här är det mest pappan som läser reklamen, helt klart borde den adresseras till honom. :-)

  SvaraRadera
 3. Linda - Hoppas du läste vidare och välkommen tillbaka, alltid kul med nya läsare. Jag har ju varit inne och kikat hos dig och gillade det.

  Sassamamma - cool pappa. Han kanske kan lära min man att läsa reklam oxå

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!