torsdag, april 26, 2007

En lista

Okej. Jag gillar egentligen inte att skriva listor. Däremot älskar jag att läsa dem. Hos andra. Och då kanske någon gillar att läsa det här. Vad vet jag. Här kommer listan i alla fall. Inspirerad av Att bli mamma

Tio första:
Första bästa kompis: Sussie. Hon bodde på granngården. En mörklockig skönhet. Jag hade stripigt hår och glasögon och ville bara se ut som henne. Idag är hon sönderrökt, bor kvar i samma stad, har fyra barn, jobbar på café och är inte längre en skönhet, men säkert lycklig (hoppas jag i alla fall)
Första bil: Det här är helt sant, men jag har aldrig ägt en bil, har alltid snyltat på pojkvänners. Men nästa bil som mannen införskaffar blir min, till hälften.
Första kärlek: Pierre. Vi var ihop från ettan till sexan. Och sen blev vi ihop igen, i åttan. Då var han en kopia av Mel Gibson och gav mig min första riktiga kyss.
Första husdjur: Brynolf, en illaluktande eremitkräfta (som var det enda djur som mina föräldrar kunde tänka sig att jag hade). Den kröp under badkaret och självdog (säkert av ren tristess)
Första semester: Tältsemester på Öland. Och jag blev bortglömd på Ölands djurpark och kissade ner mig av ren skräck. Jag var sex år.
Första jobb: Reklamutdelare, jag var 14-15 år
Första köpta skiva: Carola, Carola, Carola
Första riktiga kärlek: Robert.Jag var 17 och flyttade till Västerås för hans skull. Riktig katastrofkärlek.
Första piercing: Ingen alls. Om man inte räknar hål i öronen. För det har jag.
Första konsert: Oj, jag minns inte. Var nog Hultsfredsfestivalen när jag var 17. Eller såg jag någon konsert innan, gud jag minns inte. Jag säger Hultsfred

Nio senaste:
Senaste alkoholdrycken: Tre klunkar rött vin på Signes halvårsdag
Senste bilfärden: Till husvisningen i Täby, i helgen
Senaste film: Casino Royal
Senast ringda telefonsamtal: Till Edvins mamma
Senaste bubbelbadet: Bada gör jag varje vecka, med Signis, men bubbelbad...hm..jo, det var nog på skidsemestern i Bad Gastein, förra året
Senast spelade CD: Min rörelsemeditations-cd (Heart Chakra)
Senaste kyss: This morning. With my husband
Senaste gången du grät: Igår när Edvins mamma berättade om en väninna vars två barn varit med om en svår bilolycka och är svårt skadade
Senaste måltiden: Pastasallad med salami, oliver och fetaost. Vid Mälaren. Med Edvins mamma. Och så smörbullen med blåbär och mandelmassa och en latte, på Gateau, strax efteråt

Åtta har du nånsin:
Dejtat en av dina kompisar: Ja. Det var inget vidare. Varken dejterna eller det faktum att han blev vrålkär i mig och jag bara ville dra mig ur
Blivit arresterad: Ja, eller mer hämtad av polisen en gång när jag var 18 och hade druckit för mycket champagne och somnat på trottoarkanten
Blivit kär vid första ögonkastet: Nej
Fastnat med blicken i någons urringning: Många gånger
Fått ditt hjärta krossat: Två gånger
Sagt att du älskar någon utan att mena det: Nej
Haft ett one night stand: Yes box. Och inte bara ett
Busringt till någon: Det var väl typ det enda jag och mina kompisar gjorde där ett tag i tonåren

Sju saker som du har på dig:
1. Förlovningsring
2. Vigselring
3. Gant-klocka
4. Pärlörhängen
5. Svarta fritidsbyxor
6. Vitt linne
7. Mascara

Sex saker som jag har gjort i dag:
1. Ammat
2. Suttit i solen
3. Fixat mat till Signis
4. Bloggat
5. Messat min vän M och grattat henne på födelsedagen
6. Funderat över bostadsrätsföreningens nya styrelse, i egenskap av valberedning

Fem favoritsaker utan rangordning (utom människor):
1. Min dagbok.
2. Min blogg
3. Min vigselring.
4. Min mobiltelefon
5. Min balkong.

Fyra personer du kan berätta allt för:
1. Det finns bara en person som jag berättar ALLT för. Det är min terapeut Lena.
2.
3.
4.

Tre val:
Blått eller rött: Rött.
Sommar eller vinter: Sommar.
Choklad eller chips: Choklad.

Två saker att göra innan du dör:
1. Åka till Indien och yoga
2. Föda ett barn till

En sak som du ångrar:
Mikael. De som känner mig vet precis vad jag menar. Och varför.

3 kommentarer:

 1. Kul att läsa! Imponerande att ha samma pojkvän från ettan till sexan. :)

  SvaraRadera
 2. Jag vill åsså åka till Indien å yoga! Och det här med att berätta allt för någon ... mitt svar är detsamma, ibland har jag skämts för det - dumt nog - men det har jag slutat med. Och vad i helsike gjorde man utan sin terapeut. Terapi är lyx, och ibland ett måste. Jag blir lite nyfiken på vad du studerar, är det någon inom psykologi? Du har säkert skrivit det nån gång men då har jag missat det.
  Ha en skön soldag! Och du, kolla in den här kursen
  http://www.joypsykologteam.se/?page=kurs_jun07
  Jag ska kanske gå, förhoppningsvis med hela familjen.

  SvaraRadera
 3. Att bli mamma - ja visst är det imponerande. Pierre var min kille, var övertygad om att vi skulle gifta oss när vi blev stora. Men så blev det inte. Och vi var ihop till och från under den tiden :)

  Yogamamman - jag vet, det är lätt att skämmas för det där, att man faktiskt bara berättar allt för sin terapeut. Men det är ju inte alls konstigt att det är så, och det betyder ju inte att man ljuger för sina nära och kära. Men jag vet vad du menar.
  Jag pluggar på Huma Nova, till samtalsterapeut och organisationskonsult. Utbildningen grundar sig på psykosyntesen. Roberto Assagioli, som utvecklade psykosyntesen, var en lärljunge till Freud men tröttnade på inriktningen på tanken och ville istället jobba mer med hela människan, och det friska i människan. Och det gör man inom psykosyntesen. Det handlar om att börja jobba med känslan, inte bara tanken. Och för att nå undangömda känslor jobbar man mycket med meditation, gestalning och symbolik. Fascinerande och helt rätt grej för mig.
  Intressant länk du skickade. Låter som något jag själv skulle vilja göra. Det där med Non Violence Communication eller Giraffspråket som man också kallar det, jobbar vi mycket med inom psykosyntesen.
  Och kul att gå med hela familjen, det är ju en utmärkt idé. Min man har väl inte riktigt kommit så långt att han skulle gå en sån kurs. Bearbetning pågår :)

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!