onsdag, april 25, 2007

Stilla tankar

Jag vaknade halv sex imorse. Av mig själv. Huset var lugnt. Signe och mannen sov.
Jag tassade upp, tyst, och gick in i vardagsrummet. Satte mig ner, på golvet, framför öppna spisen, i lotusställning.
Sen blev jag kvar där tills mannens väckarklocka ringde en halvtimme senare.
En stunds stillhet. Morgonmeditation. Bara jag.

Fan vad jag har saknat det.

Vi fick göra ett statement igår,innan vi gick ifrån skolan. Mitt blev "Jag väljer att ha mer tid för mina tankar".
För tankar och bebisliv lirar inte riktigt alla gånger. Det blir liksom bara halva tankar. Ofärdiga meningar. Luddiga bilder. Ofullständiga planer.

Och det funkar inte.

Jag måste ha stilla tankar. Stilla mina tankar.

Och det går. Jag behöver bara prioritera.

7 kommentarer:

 1. Lustigt. Igår kväll, under den lilla lilla stunden jag orkar vara vaken i sängen innan jag somnar, läste jag (förutom det fantatiska kapitlet "Föräldraskap som övning") kapitlet "Morgonstunden" i Jon Kabat-Zinns "Vart du än går är du där" - just de sidorna handlar om den tidiga timmens ensamhet och stillhet, vad det betyder att stiga upp lite tidigare för att meditera/göra ingenting. Antar att du är väl bekant med boken, annars: KÖP!

  SvaraRadera
 2. Håller verkligen med om att tankarna bara blir halva. Skönt att du hittade lite tid för funderingar och egna tankar! Det behövs. Önskar jag också kunde yoga.

  SvaraRadera
 3. "Fly fältet", "tänka egna tankar" - åh jag önskar jag fick till något av det där just nu. Skönt att du lyckas!

  SvaraRadera
 4. Skönt med stilla tankar.
  Jag stillar mina tankar genom att springa, varannan kväll springer jag en mil och tänker. Tänker och tänker. Funderar och drömmer. Släpper ut frustration och stress. Njuter.
  Jag kommer hem som en bättre mamma varannan kväll. Man behöver tid för sig själv.

  SvaraRadera
 5. Høres ut som en vel anvendt halvtime! Et godt tips jeg håper å få bruk for til våren.. (er 6+1 i dag, trodde jeg mistet i natt men fikk se et bankende hjerte på skjermen i dag.. hurra!! bloggen din har vært god å ha i denne perioden)

  SvaraRadera
 6. yogamamman - åh, vilket bra tips! Tack! Den boken önskar jag mig i födelsedagspresent. I love mindfulness. Jag har hört talas om boken, men inte läst den, men nu tänker jag definitivt göra det

  Jenny - om du kan och vill och får möjlighet så tycker jag definitivt att du ska testa yoga. Bra att tänka på är dock att yoga passar alla, men alla passar inte för yoga. Man får testa sig fram. Jag har kompisar som inte alls fattar varför jag tycker yoga är så bra

  Kajsa - låter som du har det ganska jobbigt nu. Önskar att du också fick lite lyxig egentid, den är nog så viktig!

  Hannah - låter som du hittat din grej. Jag tror att det är det det handlar om, oavsett om det är yoga, tidig morgonmeditation eller en löprunda i skogen.
  Jag gillar för övrigt också att springa, och i helgen, när vi åker ut till skärgården, ska jag plocka med löpskorna. Det är så friskt och rensande, för kropp och själ, att springa

  Min norska vän - visst är det fint, att se det där hjärtat på skärmen och landa i tanken och känslan att bebisen faktiskt fortfarande är kvar. Du vet att jag hoppas och tror den här gången. All lycka till dig!

  SvaraRadera
 7. Den viktigaste saneness igenom trots detta värmer offentliggöra från känsliga ra , jorden , kan tillfället också användas atmosfäriska fronter och mycket mer.

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!