måndag, juni 11, 2007

Lista över veckan som gick

Bästa: Signe. Alltid Signe. Och sommaren. Alla dagar med picknick och trädskugga. Och de där magiska kvällarna på balkongen med tända ljus, te och mannen.

Jag vet att jag inte borde men jag gör det ändå: Retar ihjäl mig på granngubben som alltid, oavsett tid på dygnet, parkerar på platserna inne på gården trots att de är till för de som kommer hem sent och har svårt att hitta plats på gatan. Varje dag tänker jag att jag ska säga till honom. Varje dag vågar jag inte.

Sömn: Att ligga sked med Signe, på picknickfilten och snusa henne i nacken medan hon sover och jag håller på att somna. Ljuvliga, ljuvliga dotter. Älskade flicka. Söta unge. Coola bebis.

Bok: Äntligen har jag börjat läsa skönlitterära böcker. Äntligen har jag lagt alla psykosyntesböcker, böcker om personlig utveckling, barnpsykologi och faktaböcker på hyllan. Här ska läsas romaner. Först ut är Carina Rydbergs Den som vässar vargars tänder. Carina är min favoritförfattare. Alla kategorier. Det finns ingen som skriver som hon.

Fundering: Dagis till Signe. När? Var? Hur?

Tips: Bokbörsen. Billigt. Smidigt och bra. Två böcker inhandlade denna vecka. Lars H Gustavssons Uppäcka livet och Skogsliv vid Walden av Henry David Thoreau (nu måste jag bara läsa hans skildring av mindfulness på 1800-talet)

Blogg: Alla i min RSS-läsare är grymma, men det finns en tjej som sticker ut lite extra just nu. Besök henne själva så förstår ni.

Mingel: Invigningsfesten på det finfina kontoret på Odenplan. Studentskiva. Svärmors födelsedagsbuffé.

Kommentar: På invigningsfesten på det finfina kontoret hamnade jag i en intressant diskussion med en högt uppsatt chef. För det första ville han inte berätta vad han gjorde utan utgav sig för att jobba med leverans av de kopieringsmaskiner som företaget hade (jag frågade genast ut någon annan coh fick veta att han var chef över alla lokalkontoren runt om i landet) Och för det andra så skrattade jag gott åt hans kommentar när jag avböjde hans förslag om att beställa en taxi till mig när jag skulle åka hem. Jag sa nämligen att jag gärna tog tunnelbanan hem. Då tittade han på mig och sa "Tunnelbana? Seriöst?"

Bad: Flera. Långa. Många. I Mälaren. Från klipporna strax nedanför där jag bor

Picknick: Alla dagar. På en filt. Med Signe.

Träning: Promenad med Edvins mamma. Egna promenader. Samt yoga.

Känsla: Den obeskrivliga, efter yogan

Frukost: Gateaus valnötsfrallor med kalkon och ruccola.

4 kommentarer:

 1. Hm.. det låter som om ni fikar väldigt ofta på Gateaus.. Men det är du självklart värd! :-) Vill hemskt gärna läsa "Den som vässar vargars tänder" men har inte tagit tag i det än. Tack för att du påminde mig, ska beställa den genast!

  SvaraRadera
 2. tack för senast, va kul att träffas,gör gärna om det! du skriver skitbra! helt enkelt. så bra.
  kram eva o arvid

  SvaraRadera
 3. Kajsa - haha, ja Gateau är mitt stamhak, jag hänger där flera gånger i veckan, bor bara ett stenkast därifrån och det blir lätt så att vi hamnar där efter promenad eller Ica-handling. Och jag är väldigt mycket värd alla goda muffins som finns där :)
  Njut av boken! Den är suverän!

  Johanna - jag vet! Nej, skämt åsido, jag gillar din blogg och vill att fler ska hitta dit och se alla fina o roliga illustrationer och inlägg. Hoppas att det var ok att jag länkade, jag frågade ju faktiskt inte om det.

  Eva - tack själv, det var mysigt att träffa alla bebisar och mammor igen. O det får vi göra om. Jag är hemma större delen av juni och har ju trädgård utanför huset så det är bara att dyka upp med din sötnos så kan vi luncha eller fika. Kram tillbaka!

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!