måndag, juni 18, 2007

Ninna ninna ninna na.....

Okej. Det är sommar. Jag har snart semster. Med mina systrar. Och min mamma. Och senare även med mannen.
Det innebär att jag kommer att få lite mer tid att läsa. Och jag längtar efter att läsa. Tjocka, tunna, roliga, sorgliga, spännande, uppslukande böcker. I massor.
Men bokhyllan innehåller ganska få olästa böcker. Så jag behöver er hjälp. Boktips, tack.

UPPDATERING: Inser plötsligt att många av er är som jag. Mammalediga. Få stunder för läsning. Men ändå. Något litet tips. Kanske?

Ninna ninna ninna na...

18 kommentarer:

 1. Hej! Visst är det härligt, världen är full av olästa böcker! Med risk för viss förmätenhet vill jag tipsa genom att länka till mitt sommarboksinlägg:
  http://minstoralillavarld.blogspot.com/2007/05/sommarbcker-p-vnt_31.html

  Kan dessutom stoltsera med att jag träffat scenografen som gjorde Soffan (den legendariska regnbågsfärgade korvsoffan!) i Boktipset. Den Lassien, ni! Nästan i klass med mitt möte med Sickan Carlsson!

  SvaraRadera
 2. Aha - nytt namn!? Coolt! Fint med teckning! Hur gjorde du det?

  SvaraRadera
 3. Min stora lilla värld - jorå, din lista är inspanade sen tidigare och en av böckerna (Bokcirkelns bekännelser) finns med på önskelistan.
  Och coolt att ha träffat pappan till soffan. Men ännu coolare med Sickan Carlsson. Tell me. Now.

  Och nytt namn och teckning har jag fått till. Meckade lite i Paint och voila!

  SvaraRadera
 4. Mamman till soffan - om jag får be!!! :-) På en kurs i antika smycken där jag och ett gäng damer 55+ frottérade oss.

  Sickan Carlsson mötte jag på gatan en dag för ca 7 år sedan, jag gick där med barnvagnen och hon log sitt speciella glittrande Sickan-leende mot mig. Tur att jag hade vagnen att hålla mig i för jag knäade ... Märkligt! Jag är så förtjust i russin. Är det månne ett mormorskomplex?

  SvaraRadera
 5. Men oh, snygg bild ovan! Och tyvärr har jag väl inga direkta boktips då jag läser jättelite själv. Fast Slav är ju väldigt bra, dock hemskt. Mende Nazer & Damien Lewis har skrivit den.

  SvaraRadera
 6. Shit, jag har inte läst en bok sen Peo föddes. Typ. Men läser jag nåt så är det nåt i stil med Jane Green eller Maryan Keyes (glömt hur hon stavas). Men det är bara lätt läsning, inget avancerat precis :-)

  SvaraRadera
 7. Jag läste precis (nu ikväll) klart "Svartlistad" av Sara Paretsky, tyckte den var bra inom spänningsgenren. Läste och gillade också nyligen "Montecore" av Jonas Hassen Kemiri.

  SvaraRadera
 8. Snygg logo förresten - vill också bättra på min, men när orka fundera ut hur det funkar? :-D

  SvaraRadera
 9. Lästips kan jag ge massor :) Läser just nu Låt den rätte komma in av John Ajvide Lindqvist.Mkt bra. Montecore av Jonas Hassen Kehmiri(?). Nu vill jag sjunga dig milda sånger av eh Lotta Johansson??

  Det där med att hinna läsa är klurigt. Jag ammar fortfarande så jag läser när jag ammar. Bara pocket. Sonen är så koncentrerad på att äta att oftast är han inte intresserad av att ha ögonkontakt så då passar jag på. Dessutom är han ett matvrak som äter varannan timme så det blir många lässtunder. När jag slutar amma vet jag inte hur det ska gå med läsandet.

  SvaraRadera
 10. Min stora lilla värld - ups, jag tänkte inte ens ,jag bara skrev pappan till soffan. KLart att det är mamman. Sorry!

  Minna - tack, tänk att jag faktiskt gjort den själv, jag som typ bara målar i skolan (och då pluggar jag psykologi, inte konst, haha). Tack för boktips också!

  Camilla - jamen jag känner ju igen det där, hopplösa jag, men nu tänkte jag komma igång.

  Kajsa - bra tips, helt i min smak. Ska genast kolla upp. Tack!
  Och det där med logo är inte särskilt svårt, blogger har ju så mycket enkla grejer nu, man behöver ju nästan inte kunna något om html

  e - tack, jättebra tips. Låt den rätta komma in har jag läst, den är suverän, verkligen,
  Jag passade också på att läsa när jag ammade, men nu ammar jag bara en gång per dygn så läsningen har blivit grytm lidande. Men snart så...

  SvaraRadera
 11. Om du inte läst Millenium-triologin av Stieg Larsson så bara MÅSTE du det! :-) Sjuuuukt bra! Går inte att lägga ifrån sig.

  Supersnygg ny layout! Passar dig perfekt :-)

  Kram!

  SvaraRadera
 12. Jenny - jo, jag har läst böckerna. Eller två av dem. Den tredje suktar jag efter nu i sommar. De är sjukt bra och jag önskar att jag kunde skriva så. Verkligen.
  Kul att du gillar min layout, ja, den känns mer som jag än den tidigare.

  SvaraRadera
 13. Nu kommer jag att låta skittråkig, men Camilla Läckberg-böckerna är perfekt sommarläsning för mig i alla fall. Jag tyckte att predikanten och stenhuggaren var bäst. Isprinsessan och olycksfågeln var inte alsl lika spännande.

  Även en isländsk författare som är bra. Han (?) har skrivit Kvinna i Grönt och Mannen i skön. Spännande! för att inte tala om Karin alvtegens böcker. SJUKT spännande, riktiga thrillers där det egentligen inte hände så mycket men man sitter ändå på nålar (Svek och Skuld, bland annat)

  Jag vill också ha egen bild högst upp, men kunde inte för mitt liv klura ut hur man går till väga. Din var jättefin! Kan du inte berätta hur man gör någongång?

  SvaraRadera
 14. Louise - thanx girl. Jag gillar ockå Camilla Läckberg och har tänkt att jag ska läsa hennes senaste.
  Den isländska författaren ska jag kolla upp.
  Och ja, Karins böcker är grymma.

  Bilden högst upp var enkel att fixa och lägga in. Hitta en egen bild (eller skapa en egen, jag ritade min i Paint) och lägg in den under layout -rubrik. Om du förstår vad jag menar.

  SvaraRadera
 15. Den bästa boken jag har läst på länge är Kärlekens historia, skriven av Nicole Krauss. Den finns i pocket och handlar om livsöden, kärlek och längtan efter kärlek.

  SvaraRadera
 16. "Berättelsen om Pi" av Yann Martel. Bästa boken jag läst och perfekt för drömma-sig-bort på sommaren. Hälsningar Josefin

  SvaraRadera
 17. Jaaaa, sommar är semester, sommar är läsning. Helst i hängmatta eller hänggunga. Den senare packar vi med i bilen ikväll. Skrev ned några sommarböcker på min blogg: attlevaettliv.blogspot.com (inte inloggad)
  Själv ska jag läsa ut Montecore närmast, började på den i London en helg men hann inte läsa ut. Och Vargskinnettrilogin av Kerstin Ekman ska ev bli färdigläst. Den älskar jag. Stieg Larsson står också på tur, den andra. En av inte så många svenska deckarförfattare jag gillar.

  Ha en skön semester!! Hörs sen!

  SvaraRadera
 18. Pia - tack för tips!

  Josefin -ja, vem vill inte drömma sig bort på semestern, ska genast kolla upp, vet vilken bok du menar men har inte läst den

  Yogamamman -åh, ni har semester. Vad härligt! Ska genast kolla din blogg. Ha en skön sommar så hörs vi senare!

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!