söndag, juli 22, 2007

Kan man trycka på paus ibland?

Vi har tillbringat helgen i skärgården.
Signe har tillbringat helgen med att stå. Med raka ben. I sängen. Mot stolsben. Lutad mot mig, eller mannen. I vattnet. Vid stranden. Inne i huset. På gräsmattan.
Hela tiden.
När hon inte orkar så gråter hon. När hon ramlar så gråter hon. När hon lyckas så gråter hon också, antagligen för att det är grymt jobbigt.

Och jag skulle vilja trycka på pausknappen en liten, liten stund. Som mamma. Tänk att bara få läsa i en solstol någon timme. Eller två.
Fast mest av allt längtar jag efter att få avlastning. Men mannen jobbar ännu en vecka. En hel vecka.

Så jag pausar inte. Jag tar ännu ett djupt andetag.

10 kommentarer:

 1. En pausknapp vore sannerligen bra att ha ibland. Även för att stanna tiden lite, det går ju så förbaskat fort! Snart tar de små liven studenten... :-) Kram!

  SvaraRadera
 2. Hej! Ser att du läser Caipirinha med döden, vad tycker du om den? Jag började läsa den för ett tag sen..men jag kom inte så långt. Jag, som älskar böcker, kom inte alls in i den.

  Just nu läser jag Luftslottet som sprängdes, grymt bra hittills!! Får nog prova Caipirinha med döden igen efter det!! Kram Johanna

  SvaraRadera
 3. Ja andas.. Hoppas för din skulle att tiden kan gå lite fort ;-) Kram

  SvaraRadera
 4. För din skull skulle jag ju skriva... Gravidtrött är man ju så det förslår..

  SvaraRadera
 5. Precis som min Ida... hon vill också stå och stå och stå, och gråter oavsett om hon står eller ej! En riktig liten envis kämpe!
  ( och Ida blir nio månader den 26:e)Hennes tvillingbror ligger mest bara och funderar, ibland ser han på henne som hon inte vore riktigt klok..:)
  Vore inte så dumt med en pausknapp!

  SvaraRadera
 6. Och ni som planerar för nästa..:-) Ta ett djupt andetag och lägg i femmans växel istället *ler*

  Semesterhälsningar Anette.

  SvaraRadera
 7. Pausknappen ja, var sitter den? Hojta om du hittar den! ;-)

  SvaraRadera
 8. Jenny - japp, att trycka på paus och få tiden att stanna ett tag vore också bra. Verkligen.

  Johanna - jag gillar Caipirihna med döden. Den är annorlunda men jag gillar Ernestams sätt att skriva. Och historien i sig är ganska spännande, vem är det egentligen som styr våra liv osv..
  Luftslottet som sprängdes står på tur efter Harry Potter (som jag hoppas få med posten idag). Jag diggar Stieg. Mycket.

  Superquinnan - tack, idag känns det bättre. Det är ju sådär, ibland går det upp och ibland går det ner.

  Hannah- ja, jag ska väl inte alls behöva andas och ta paus, jag har ju bara en liten skrutta att ta hand om. Du har ju två. Men som sagt, ibland har man sina dagar. Mysigt med tvillingar. Och sen sägs det väl att tjejer över lag är lite tidigare med att krypa och gå för att de är lite mindre och smidigare, men jag vet inte om det stämmer.

  Anette - shit, ja, vi borde nog lägga in femmans växel istället. Jag diggar dig, du har så skön inställning :) Semesterhälsningar tillbaks!

  Kajsa - jag tror att pausknappen sitter hos mannen, att de får avlasta så att vi får sitta där en liten, liten stund med vår bok. Eller vad tror du?

  SvaraRadera
 9. Hej ! Säg till när du hittar den där pausknappen, jag behöver ett par stycken... Kram från Helena och dom vilda pojkarna.

  SvaraRadera
 10. Helena -ja, att du behöver en pausknapp förstår jag :) Jisses amalia. Kram tillbaka och tack för brev!

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!