måndag, september 03, 2007

Ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig

Tanken är att jag ska börja jobba efter årsskiftet.
Tanken är också att jag vill känna mig välkommen att börja jobba efter årsskiftet.
Det gör jag inte.

Jag hörde av mig till min nuvarande chef via mejl för drygt två veckor sedan. Skrev att jag kommer tillbaka efter årsskiftet och bad henne att höra av sig.
Det gjorde hon inte. Varken via mejl eller telefon.
Då ringde jag. Och ringde och ringde och ringde.
Till sist lämnade jag ett meddelande där jag i princip sa samma sak som stod i mejlet.
Hon hörde fortfarande inte av sig.

I fredags skickade jag ytterligare ett mejl där jag skrev "vänligen hör av dig till mig så att jag vet att vi är på banan".
Jag har nu fått svar. I det står " Jag hör av mig till dig så snart jag kan".

Som medmänniska hade jag nog velat höra "gud vad roligt att du kommer tillbaka, vi kan väl träffas över en lunch och diskutera hur vi går vidare".

Men inte mitt företag inte.
Och jag kan inte säga att jag är förvånad. Bara besviken och ledsen.

20 kommentarer:

 1. näää vad dåligt! Stor kram till dig

  SvaraRadera
 2. Stackare. Förstår att det inte känns roligt. Här ville de i alla fall ha tillbaks mig.

  Har förresten lämnat en liten utmaning till dig på min sida om du skulle känna för det.

  SvaraRadera
 3. usch, vad är det för en chef? jag förstår att du inte vill tillbaka dit! måste du, eller kan det vara läge att gå vidare?

  SvaraRadera
 4. Kanske är chefen bara superstressad?

  SvaraRadera
 5. Høres ut som enten en superstresset eller dårlig sjef. Det er nokså likt der hvor jeg jobber: når man først er der er alt OK, men man blir fort glemt dersom man ikke synes på arbeidsplassen hver dag.

  Selv bryr jeg meg ikke så alt for mye om det. Når jeg er her gjør en god jobb og det blir satt pris på. Men i min sektor er ikke følelsesmessig IQ så veldig utbredt ;-)... jeg prøver å ikke lese så mye følelser og intensjoner bak de til tider merkelige tilbakemeldingene jeg har fått etter div perioder borte fra jobben. Ofte er det dårlige rutiner og dårlige sjefer heller enn vond vilje, iallefall i mitt tilfelle.

  jeg forstår at du er skuffet. Det er dårlig og man forventer mer. Prøv å ikke ta det personlig. Uansett hva som er årsaken til at sjefen er kort i tonen - når du vel er tilbake og de blir minnet på hvilken ressurs du er for dem vil de bli glade og takknemlige.

  SvaraRadera
 6. Hoppas att du hittar något annat jobb innan det är dags att börja arbeta igen! Dåligt bemötande, verkligen, om hon nu är så stressad att hon inte hinner med dig nu, så borde väl en lite ursäkt vara på sin plats.

  SvaraRadera
 7. Suck.Du är värd bättre än så.De ska vara tacksamma över att ha dig på företaget...KRAM!

  SvaraRadera
 8. Så får man verkligen inte bete sig som chef! Oavsett hur stressad man är. Hoppas för det första att hon hör av sig snart med en riktigt bra förklaring. För det andra att du, om du vill, hittar en annan bättre arbetsgivare som har vett att uppskatta sina medarbetare. Helst ska man ju inte bry sig om sådana här människor men det är inte alltid så lätt.

  SvaraRadera
 9. Åh vilken oproffsig chef! Hon har säkert problem med något/någon... Hoppas att detta leder dig till något oväntat och ännu bättre.

  SvaraRadera
 10. Fy vad jobbigt!! Jag har iofs inte hört av min chef något heller, men jag har ju bara varit borta från jobbet sen i mitten på maj. Däremot vet jag att den jag jobbar närmast med saknar mig. I mitt fall så är det nog mer så att jag inte vill tillbaks till jobbet då resvägen är ganska lång.

  SvaraRadera
 11. Värdelösa arbetsgivare/chefer är tamejfan skit. Önskar dig all lycka!

  SvaraRadera
 12. Äh fy vad trist, förstår att du inte känner dig motiverad nu. Mindre smart chef måste jag säga...

  SvaraRadera
 13. Fy fasiken vad dålig stil. Fruktansvärt opsykologiskt och elakt. Snacka om dåligt chefsskap. Men du vet väl att du är skitbra? STOR KRAM!

  SvaraRadera
 14. Först - tack alla för fina kommentarer. Vilket gensvar! Och sen vill jag berätta att chefen jag har bara är min chef fram tills dess att jag kommer tillbaka, jag kommer att göra något helt annat när jag börjar efter föräldraledigheten igen.

  Karin - tack, kram tillbaka

  Ulrika - vad roligt att du kände dig välkommen tillbaka. Ska kolla in din utmaning.

  Fru A- nej, jag måste inte gå tillbaka. Jag har ett val. Och mitt val är att försöka hitta något annat, så snart jag bara kan. Det har jag känt länge. Men så är det det här med att hitta något bra att gå TILL, inte bara gå FRÅN. Ja, om du förstår vad jag menar.

  Malin - hon är stressad, det tror jag säkert, men det rättfärdigar ändå inte att hon inte hör av sig. Jag är ju liksom inte svår att få tag på, om man säger så.

  Min norska vän - jag ska försöka att inte ta det personligt, men det är lättare sagt än gjort. Ja, du vet. Men hon är ju inte värd att lägga energi på, egentligen.

  Att bli mamma - det ska bli spännande att se vad hon säger när hon verkligen hör av sig. Känner jag henne rätt kommer hon inte be om ursäkt. Men som sagt, dags att göra något annat. Frågan är bara - vad?

  Johanna - ja eller hur, visst ska de vara glada över att just jag finns där :) Tack vännen!

  e - helt rätt, oavsett hur stressad man är så finns det något som heter sunt förnuft. Men det verkar min chef sakna.

  Camy - jag brukar tänka så, att problemet ligger hos henne, men ibland blir jag så trött på att vara så förstående mot andra (läs henne) när hon inte ens möter mig halvvägs. Och det är HON som är chef.

  En södertäljebos liv - jag har fantastiska kollegor, de håller jag kontakten med och de saknar mig, det vet jag. Tack o lov!

  Tecknarn - en ny bekantskap, kul! Tack för kommentar. Och jag håller med dig. Helt och fullt ut. Tack!

  Superquinnan - nej, särskilt motiverad känner jag mig inte. Och chefen är inte så smart, nej. Blä1

  SvaraRadera
 15. Jenny - du måste ha skrivit kommentaren samtidigt som jag skrev min långa. Tack för peppning vännen. Önskar att min chef tyckte likadant som du. Men som sagt, hon är ju bara min chef just nu, tills jag är tillbaka, jag ska ju göra något helt annat på företaget när jag kommer tillbaka, är det tänkt.
  KRAM!

  SvaraRadera
 16. Kanske läge att se dig om efter ett annat jobb? Det där låter supertrist.

  SvaraRadera
 17. Kajsa - precis vad jag gör :) Men jag vill inte stänga ngn dörr innan jag vet, med bestämdhet, hur allt blir. För supertrist är precis vad det är. Tyvärr.

  SvaraRadera
 18. Mitt första inlägg här, men jag följer dig och signe nästan varje dag :)
  Jag kände så för dig när du skriver om jobb, förstår precis hur det känns. Bry dig inte om henne, du vet ju hur hon är. Inte för att det är någon ursäkt, men för att du inte ska må dåligt av hennes dåliga chefsskap menar jag. Hoppas att du hittar något nytt snart.
  (Litet tips: Har du använt 2007-års friskvårdspengar? Gör det annars nu innan du hittar nytt jobb, 2000 kr tackar man ju inte nej till). Många kramar till er!

  SvaraRadera
 19. Åååh, vilken jäkla chef! Hoppas du slipper henne i framtiden. Huvva. Många kramar.

  SvaraRadera
 20. Min sydliga kollega - vad roligt att höra från dig! Hade nästan glömt att jag faktiskt lämnat ut min bloggadress till dig men är glad att du följer min och Signes värld.
  Ja, jag vet hur hon är. Och egentligen lägger jag inte så mycket energi på det, alls, men det är klart att jag tycker att det är tråkigt.
  Friskvårdsbidraget har jag använt till min yoga men tusen tack för att du påminde mig, ngt sådant är ju annars lätt (och lite förargligt) att glömma.
  Tack för fin kommentar. Kram till dig!

  Minna - tack tjejen. Ja, jag hoppas också att jag gör det, slipper chefen alltså.

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!