tisdag, juni 24, 2008

Nu har vi bestämt oss

Vi har bestämt oss nu. Vi gör fostervattensprov. Tiden är bokad till den 14 juli. Då är jag i slutet av vecka 15. Provsvaret tar en knapp vecka och risken för missfall kommer att vara mindre än risken att föda ett sjukt barn. Vad som nu är sjukt och friskt. Vi pratar om det hela tiden, jag och mannen. Men vi är överens.

Det är mitt i vår semester. Det får vara så.
Nu är beslutet fattat och vi kan bara gå vidare därifrån.

Tyngden i kroppen kommer att bli svår att tänka och känna bort, men jag måste, för mitt eget bästa. Jag vill njuta av det som är, här och nu. Av sommaren. Av Signe. Av min familj. Av allt det vackra. Det lilla i det stora. Det stora i det lilla. Och min bebis.

26 kommentarer:

 1. Jag kan inte säga att jag vet hur det känns. Ändå känner jag med dig. Tänker på er och hoppas att allt går som ni vill.

  KRAMAR/Diana

  SvaraRadera
 2. Så skönt att ni fattat ert beslut!
  Det tar så mycket energi att vela fram och tillbaka innan beslutet väl är fattat. Nu kan du använda den energin till precis det du skriver, att njuta av sommaren, Signe och nuet.

  Som jag skrev tidigare så är jag övertygad om att ert beslut kommer vara det rätta, oavsett vad ni väljer.

  Stor kram och lycka till!
  /C

  SvaraRadera
 3. Lycka till den 14:e, ska tänka på dig då. Kram från Karin i Bromma.

  SvaraRadera
 4. Skönt att ni tagit ett beslut. Jag tänker på dig och er. Kram

  SvaraRadera
 5. Varma tankar till dej och din familj! Du är stark och du är omgiven av kärlek och värme, ha tillit i det.

  SvaraRadera
 6. Jag säger som min mamma brukar säga till mig när jag står inför någonting jobbigt: Var stark och modig. Det kommer att gå bra!

  Jag tänker på er och skickar kramar!

  Elma från Karlstad

  SvaraRadera
 7. Som jag sagt tidigare, känner jag med er och tänker massa på er. Skönt att ha fattat ett beslut. Nu får ni gå vidare utifrån det. Njut av nuet, sommaren, Signe och varandra. Det som jag upplever att du är så bra på. Förstår att det är svårt just nu.
  Kommer tänka lite extra på er den 14.

  Kramar till er och önskar er en skön sommar!

  SvaraRadera
 8. Njut så mycket ni orkar, jag tänker på er lite särskilt den 14:e.

  Kram

  SvaraRadera
 9. Vad skönt för er att ha fattat ett beslut. Vi skulle ha fattat precis detsamma om våra siffror varit riktigt låga. Vi hamnade istället i mellanläget att de inte var toppen (alla vill ju ha de där 1: 20 000) men dock ansågs där vi hamnade ändå vara en låg risk, vilket ju för oss innebar att missfallsrisken var större än risken för kromosomfel. Men det är klart att man funderar ändå, ofta, och på så sätt hade det ju varit skönt att göra fvp för att veta definitivt.

  Ta hand om dig, jag kommer tänka på er i mitten på juli.

  *kram* Alexandra

  SvaraRadera
 10. Vad skönt att ni är överens, det är nog det viktigaste just nu, att ni gör det här tillsammans.

  Och vad som än händer har du ett barn i magen. Även om det kanske inte blir som ni tänkt det, det värsta lurar ju bakom hörnet, så finns det ett barn där inne. Jag vet att jag resonerat lite annorlunda om mig själv i min blogg, men det är bara självbevarelsedrift. Skulle vi bli tvungna att avbryta vet jag att jag kommer att bli tvåbarnsförälder och vara stolt över mitt barn, även om det aldrig kunde leva tillsammans med oss. Så om det går, njut och var stolt! Ni är bra och kloka, och ni behöver inte tänka bort någonting.

  Kramar

  SvaraRadera
 11. Diana - det är alltid svårt att sätta sig in i andras känslor, men att du känner för mig betyder mycket. Tack snälla!

  C - Ja, jag hoppas verkligen att jag ska kunna använda min energi till rätt saker. Men ibland tvivlar jag. Livet pockar på. Och du - stort grattis!

  Karin i Bromma - tack snälla du!

  Sandra - Tack för att du tänker på oss. Och ja, det är jätteskönt att ha fattat ett beslut.

  Nina - Tillit är något jag verkligen jobbar med. Men jag vet att kärleken och värmen finns där. Mycket.
  Tack för fin kommentar!

  Elma - Vilken klok mamma du har. Jag ska nog lyssna på henne :)

  Intressesmurfen - tack för ännu en fin kommentar och för att du tänker på oss. Ha en härlig sommar du också!

  Kajsa - tack snälla du

  Alexandra - När vi väntade Signe fick vi 1:900 har jag för mig. Men då fanns inte oron alls. Nu hamnade vi en bra bit under 1:200.
  Men fvp ger ju bara svar på några avvikelser, det finns ju aldrig några garantier för livet.

  Kattmamman- tack snälla för fin kommentar. Du är klok och varm.
  Och jag håller alla mina tummar och tår för er och er nya bebis

  SvaraRadera
 12. Vad bra och vad skönt att ni kommit fram till ett beslut! Visst återstår den stora tuffaste frågan om det nu skulle visa sig vara något fel. Men då vet ni ändå och kan fatta ert beslut utifrån det. Du finns i mina tankar hela tiden. Jag förstår så väl era farhågor och klart som sjutton att det är skitjobbigt just nu. Det bästa är nu att få det avklarat. Du tänker ändå väldigt sunt. Du njuter av det som är här och nu. Du är väldigt stark som person och du fixar det här. Vad som än händer. Nu är det bara att vänta och se och jag finns här om du behöver mig! Bara ring! Bamsekram!

  SvaraRadera
 13. Wille - ja det känns otroligt skönt att vi fattat ett beslut. Nu kan vi liksom inte göra annat än gå vidare därifrån. Och ja, jag fixar det, oavsett vad som händer. Faktiskt. Det gör jag. Kram

  SvaraRadera
 14. Vi hoppas innerligt på bra resultat. Kram igen.

  SvaraRadera
 15. Nog låter det som du vunnit styrka i och med beslutet....eller?

  SvaraRadera
 16. Tråkigt att den här graviditeten plötsligt har gett er sådana bekymmer - att vänta barn ska ju vara mest spännande och positivt... Hittills har du skrivit många kloka saker här på bloggen, så jag tror ni tar er igenom detta på bästa möjliga sätt. Jag har svårt att tro att det är något fel med den lilla i magen. Många kramar

  SvaraRadera
 17. Vad skönt för er att ni fattat ett beslut nu! Håller tummarna för att allt ska gå bra. Jag tror att du trots allt är en väldigt stark människa, och ni kommer att ta er igenom det här!
  Kramar

  SvaraRadera
 18. Minna - ja, det gör vi verkligen! Kram

  Uttrycksrum - ja, styrkan kom tillbaka i och med beslutet. Jag har accepterat sitationen och det gör otroligt mycket. Men för den skull är livet inte lätt, men du vet ju vad jag menar, inte sant?

  Kristina - jag vet att vi tar oss igenom det här, hur det än går. Det finns inget annat sätt vi kan göra det på. Och jag hoppas innerligt att bebisen i magen mår bra och får stanna där tills den själv väljer att kika ut för att hälsa på världen

  Susanne - tack för dina tummar. Och ja, jag fixar det här. Det finns inget annat sätt. Kram tillbaka

  SvaraRadera
 19. Läste igenom kommentarerna här uppe, och oxå dina inlägg. Det flödar styrka, power och vilja i dina svar! Så skönt att se att ni tagit ett beslut som ni känner er trygga i!
  det här är verkligen som du skrev, det stora i det lilla, det lilla i det stora.
  Fan vad smart du är,vännen!
  Ta hand om dig, tänker på er, mkt!
  kramar!

  SvaraRadera
 20. Arvids mamma - åh vad jag önskar att jag kunde känna den där styrkan, powern och viljan i mig. För jag vet att den finns där, i mina tankar, men i mina känslor är det lite upp och ner. Men så får det vara. Så är livet, just nu.
  Kram till dig, fina du

  SvaraRadera
 21. Alla varma, starka tankar till dig och din familj! Styrkekramar från Sara

  SvaraRadera
 22. Sara - åh, styrkekramar är bra. Det behöver jag. Tack snälla du!

  SvaraRadera
 23. Asbolut yogamamma, DET förstår jag verkligen, att det inte alls är lätt i den här situationen. Jag tyckte bara att texten andades mer styrka... kram från mig

  SvaraRadera
 24. Uttrycksrum - du har helt rätt, jag har mer styrka i allt elände. Så är det. Kram till dig.

  SvaraRadera
 25. skönt att ni är överens och jag hoppas att allt går bra!
  KRAM

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!