tisdag, juni 10, 2008

Stort jubel

Det finns mycket jag vill berätta. Men just nu glänser en sak över allting annat.

Vi har precis fått besked om dagisplats till Signe.
Och vi får vårt förstahandsval. Dagiset några minuters promenad hemifrån. Dagiset med utsikt över det stora koloniområdet. Dagiset med trevlig personal, egen kock och schysst pedagogik.

Vi jublar.

22 kommentarer:

 1. Grattis! Vad skönt att få sitt förstaval. Vi vet ännu inte vad Zoe får för plats. Det stressar!

  SvaraRadera
 2. JA! Vad härligt! :) Låter ju helt perfekt. Egen kock är super!

  SvaraRadera
 3. Grattis! Det låter jättebra.

  SvaraRadera
 4. Jessica - jag vet, jag har varit lite orolig inför vårt besked, så jag förstår att du känner dig stressad eftersom du ännu inte fått besked. Förstår inte att det ska dröja sån tid.

  Diana - Egen kock är helt suverän. Och dessutom lagar de mesta på ekologiska varor. Bara en sån sak! Heja!

  Camilla och Hanna - tack! Det känns SÅ skönt!

  SvaraRadera
 5. Grattis!! Vilken storvinst. Blir lite avis på det där med egen kock men i övrigt så är jag nöjd med vårt dagis (innan sonen börjat iaf och förutom det där med glassen men det ska vi nog kunna ändra på).

  SvaraRadera
 6. Kan det vara ett Pysslingen dagis måntro?
  Vårt dagis är ett Pysslingen där funkar det på samma sätt. Egen kock som gör allt själv utom pannkakor för det tar får lång tid att grädda till så många barn och så finns tyvärr ingen tid att trilla köttbullar till alla :)
  Men han bakar tex allt bröd själv.
  Och så länge som budget tillåter handlas allt ekologiskt. Tror att kött och fisk fortfarande tyvärr är för dyrt. Sen har de bra kosthållning och håller inne med socker i mat och dryck och använder mycket vitlök för att minska förkylningarna (och det verkar fungera). Är så glad att vi fick plats just där!

  Hoppas ni ska bli lika nöjda!

  SvaraRadera
 7. Grattis! En energitjuv borta :-) Berätta mera roligt! :-D

  SvaraRadera
 8. E - ja, egen kock som lagar det mesta på ekologiska varor och är engagerad i barnen är verkligen guld värt. Och glass och andra sötsaker är förbjudna. När någon fyller år är det dagiset som fixar kalas, och det innebär ofta lite extra god mat, flagga vid bordet och uppvaktning, men icke sötsaker. Känns bra. Men som sagt, man vet ju inte hur det blir förrän man börjat. Och till syvende och sist handlar det alltid om personkemi, mellan barn och personal. Så vi får se. Men det känns skönt än så länge i alla fall.

  Diana - Det du berättar låter precis som det här dagiset men det är inget Pyssling-dagis. Vad jag vet i alla fall.
  Och jag hoppas också att vi blir nöjda. Men precis som jag skrev till e här ovanför så handlar det ju till syvende och sist alltid om personkemi mellan barn och personal och föräldrar. Så vi får se. Men vi hoppas och tror.

  Attle - tack! Ja, en energitjuv borta. Och mer roligt kommer, hoppas jag :)

  SvaraRadera
 9. Stort grattis! Härligt! Ibland faller allting bara på plats på samma gång, det bara att flyta med:)

  SvaraRadera
 10. Jag gratulerar er och Signe till dagisplatsen! Och gratulerar dagiset till att få ha Signe där, med er engagerade föräldrar bakom.
  Jubelkram!

  SvaraRadera
 11. Grattis till dagisplats! Härligt att ni verkar få ett så bra dagis. Tyvärr är det med egen kock som lagar ekologiskt en avlägsen dröm här i Norge. Här äter man mackor till lunch och frukt till eftermiddagsmål. Allt är inhandlat och troligtvis är inget ekologiskt. Vi betalar 250 kr per månad och det ska räcka till all mat. Det är vid sådana här tillfällen jag saknar Sverige... Jag tror förresten jag ska fråga på H:s dagis om nåt av det dem äter är ekologiskt... (tror inte det)

  SvaraRadera
 12. Jenny - ja, nu flyter vi med, och det känns jättebra. Och skönt.

  Min stora lilla värld - åh tack!

  Kristina - oj, vilken tur att vi inte bor i Norge. Det där låter ju verkligen inget vidare. Mackor till lunch :( Visserligen betalar vi lite mer här i Sverige men det är det ju definitivt värt. Och så fasligt dyrt är det ju inte heller.

  SvaraRadera
 13. Grattis!!!! Det är ju nästintill som att få nobelpris, så jag hoppas ni firar ordentligt:D

  SvaraRadera
 14. Anna ser dej - det är BÄTTRE än att få nobelpris. Skumpa får det bli!

  SvaraRadera
 15. Vad kul att ni fick det dagis ni ville! Grattis! :)

  kram!
  C, som inte har nån erfarenhet alls av dagis än min egen tid som dagisbarn...

  SvaraRadera
 16. C - tack snälla du! Och jag har precis lika lite/mycket erfarenhet som du. Det är onekligen en ny värld som öppnar sig nu

  Camillas lockar - tack snälla!

  SvaraRadera
 17. Hej igen! Igår tänkte jag undersöka lite om ekologisk mat på H:s dagis. Började med att fråga vad de får för grönsaker till mackorna. Gurka och paprika blev svaret (samma varje dag!). Då blev det liksom inte att jag frågade vidare om ekologiska produkter (kändes väääldigt avlägset)... Ska hellre göra en insats på det nya dagiset i höst.
  Hur mycket är det vanligt att betala i Sverige för barnens mat på dagis?

  SvaraRadera
 18. Kristina - i Sverige betalar man för hela kittet, dvs mat och vistelse. Det högsta beloppet (i den kommun jag bor i) är 1260 kronor per månad.

  SvaraRadera
 19. OJ! Vi betalar ca 2500 kr per månad här (mat+vistelse)! Av det är ca 250 kr till mat (mackor+frukt). Snacka om stor skillnad.
  Men vi har ju högre lön här... Typ...

  SvaraRadera
 20. Kristina - shit, oj, ja,visst får ni högre lön, men ni verkar ju inte direkt få ut så mycket av det, inte när det gäller dagis i alla fall.

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!