tisdag, september 30, 2008

Bli den förälder du vill vara

"Ingenting har en mer destruktiv inverkan på barns psyken än en förälder som inte tillgodoser sig livets möjligheter"
(Carl Jung)

Jag funderar ofta, mycket och länge på det här med att vara förälder. På hur livet ställdes på sin spets när Signe kom. På allt som förändrades och på allt som fortfarande ser likadant ut, fast på ett annat sätt. Och på hur det kommer att bli när Signes syskon kommer till oss i början av nästa år.

Dessa tankar tar jag med mig in i mitt examensarbete som samtalsterapeut inom psykosyntes. Jag ska skriva om konsten att bli den förälder man vill vara, utan att tappa bort sig själv. För mig är det en självklarhet att ta hand om mig själv för att på så sätt kunna vara fullt närvarande med Signe.

Är det några av er som har lust att göra den resan med mig? Jag har tänkt mig en grupp på fem, max åtta personer som träffas fem-sju gånger några timmar åt gången. Det blir diskussioner, övningar, meditation och allt annat som livet för med sig.

För dig/er som tycker att det låter intressant och vill veta mer går det bra att mejla mig (min adress finns i högerspalten)

19 kommentarer:

 1. Spännande uppsatsämne! Du får nog inga problem att få ihop en grupp. Vore intressant att vara med, men eftersom jag inte bor i Stockholm behöver vi ju inte ens fundera på saken. Lycka till!

  Min mobil har strulat, vet inte om du har fått sms i helgen? Skönt att semestern var så lyckad!

  SvaraRadera
 2. Åhhhh. Varför bor jag så lång från Stockholm.
  Vilket fantastiskt ämne du valt.
  Jag kan känna att just det du kommer skriva om är så långt från den verklighet man ska samsas med. Men jag gör på mitt sätt med fokus på att orka och kunna vara helt närvarande med min familj när vi väl träffas mellan jobb och sömn. Men det förutsätter precis som du skriver att jag "inte tappar bort mig själv".

  SvaraRadera
 3. Du är så klok, men det har jag väl redan sagt hundra gånger :)

  SvaraRadera
 4. Ah, bodde jag i Sthlm skulle jag anmäla mig på stört. Hoppas på möjlighet att läsa när det är klart!

  SvaraRadera
 5. Åh jag vill! Hinner inte maila nu men det vore verkligen en fantastisk sak att delta i med dig! Vilket BRA ämne! Kram

  SvaraRadera
 6. Jag vill också! Hinner inte heller maila nu men jag vill absolut! Kramar!!

  SvaraRadera
 7. Å det hade verkligen varit kul att få vara med. Men bor man inte i Sthlm blir det ju svårt...

  SvaraRadera
 8. Jag skulle verkligen vilja vara med men eftersom jag än så länge bara är mamma i hjärtat så får jag väl avstå.

  SvaraRadera
 9. Det lät jättebra, men jag bor ju inte heller i Stockholm.

  SvaraRadera
 10. Åhh, jag hade jättegärna velat vara med men eftersom jag inte bor i Stockholm är det nog kört tyvärr.

  Stort lycka till med arbetet och hoppas någon gång få möjlighet att läsa resultatet!

  SvaraRadera
 11. Helt fel geografikst..tyvärr

  SvaraRadera
 12. Att vara mamma - jag har tyvärr inte fått några mess i helgen, men då vet jag att det beror på att din mobil strular. Kul att du gillar idéen till mitt examensarbete. Jag har fått otrolgt bra respons och det känns urkul. Det hade varit jättekul om du kunnat vara med, men nu bor ju du så pass långt bort att det bara blir jobbigt för dig att pendla till våra träffar. Men om du absolut vill så är du varmt välkommen, det vet du! Kram!

  Cykelmygga - men kolla in mitt nya inlägg, kanske vill du vara med och besvara min enkät? Jag skulle bli jätteglad.

  Nina - tack snälla du! Jag försöker så gott det går. Ibland lyckas jag, ibland inte :)

  Frida - kommer nog att finnas möjlighet att få ett ex när det är klart. Och så vore det jättekul om du ville vara med och besvara min enkät, se mitt nya inlägg.

  Sandra - jag har mejlat dig!

  Jenny - och vi har ju mejlat!

  I-a - men kanske vill du vara med och besvara min enkät? Vore superkul!

  Ingis - absolut inga problem att du inte har barn, jag har tänkt mig en balans mellan de som har barn, de som precis fått, de som planerar och de som är det i hjärtat, så mejla om du vill veta mer.

  Maggan - fast vet du, det var just ni som inte bor i Sthlm som gav mig idéen till enkäten. Du får jättegärna besvara den!

  Mysan - nu har jag redan tjatat om det tillräckligt, men du får jättegärna besvara min enkät :) Och möjlighet att läsa examensarbetet kommer nog att finnas, senare, när den väl är klar.

  morsanmia- men enkäten får du gärna svara på, om du vill :)

  SvaraRadera
 13. Vilket bra ämne! Det står ju Maria över hela idéen! Skulle inte förväna mig om du skulle kunna producera en bok på sammma ämne i förlängningen. Tror att många skulle tilltalas av det.

  Du är så duktig!

  SvaraRadera
 14. Tre stycken - kul att du gilla ämnet. Och jag håller med om att det är mitt ämne! Och ja, varför inte en bok, det har jag ju alltid drömt om.
  Duktig vet jag inte, men jag tycker i alla fall att det är kul :)
  Kram till dig

  SvaraRadera
 15. Tre stycken - kul att du gilla ämnet. Och jag håller med om att det är mitt ämne! Och ja, varför inte en bok, det har jag ju alltid drömt om.
  Duktig vet jag inte, men jag tycker i alla fall att det är kul :)
  Kram till dig

  SvaraRadera
 16. Vilken fantastiskt bra idé! Lycka till!!!

  SvaraRadera
 17. Annasv - vad kul att du tycker det. Tack!

  SvaraRadera
 18. Låter helt underbart. Jag var inte snabb nog men det är just detta jag bearbetar med mig själv just nu.. Fantastiskt val av ämne.

  SvaraRadera
 19. Isse - snabb nog är du nog, det finns fortfarande plats att "anmäla" sig, jag har ännu inte bestämt hur gruppen ska se ut. Men nu vet jag ju att du kommer bearbeta mycket på annat håll.

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!