måndag, september 29, 2008

Portugal. I enkelhet. Och fullhet.

Dramatiska klippor. Salta bad. Finkornig sand. Geckoödlor i trädgården (och även i sovrummet några kvällar). Galande tuppar från grannhusen. Slingrande vägar. Bergsby. Vitkalkat hus. Takterass. Pool. Altan. Stora rum. Högt i tak. Mammig Signe. Brunbränd man. Smakrika och solvarma grönsaker. Färskpressad apelsin/lime-juice. Hyrbil med barnstol. Bikini. Utflykter. Fort. Fyrar. Borgar. Cappuchino i små fiskebyar. Shopping. Rejält åskväder. Sommarvärme (mellan 25-28 grader varje dag). Trötta kvällar. Lite turister. Middag vid havet. Trevligt bemötande. Skratt. Europas sydvästligaste udde. Stjärnhimmel. Matshopping hos lokala handlaren. Läsning. Te med tända ljus i trädgården. Bara vi. Semester.

16 kommentarer:

 1. Det låter helt underbart! Välkommen hem!

  SvaraRadera
 2. ååååååå!!!!
  välkomna hem!
  jag är glatt avundsjuk (?) på er...Låter som om ni haft det helt magiskt!
  Hoppas vi ses snart!
  kram!

  SvaraRadera
 3. Låter alldeles, alldeles underbart!

  SvaraRadera
 4. Låter helt och hållet fullkomligt! Kul att det var så lyckat! Välkommen hem!
  kram

  SvaraRadera
 5. Underbart och fantastiskt, låter det som ni har haft det. Men lite avundsjuk blev jag allt även om jag unnar er den här semestern av hela mitt hjärta. Välkommen hem!

  SvaraRadera
 6. Låter magiskt. Helt magiskt. Men välkommen hem!

  SvaraRadera
 7. Lovely. Välkomna hem igen! Hur gick flygresorna med Signe?

  SvaraRadera
 8. Härligt!
  En middag vid havet med en stjärnhimmel ovanför hade inte jag tackat nej till just nu.

  SvaraRadera
 9. Men så underbart det låter!! Åh, vad jag också vill åka till Portugal.

  SvaraRadera
 10. Ååååh, vilken resa! Gud så jag glädjer mig för din och din familjs skull. Helt underbart... och härligt att du fick en paus under graviditeten i solen, jag vet att jag uppskattade det så mycket själv. Stor kram!

  SvaraRadera
 11. Tina - ja, inte sant?

  Jessica - ja bortsett från att jag åkte på värsta dunderförkylningen någon dag innan vi åkte hem och hade en hemsk flygresa (vid start och landning trodde jag att bihålorna skulle sprängas på mig) så har det varit alldeles underbart. Tack!

  Arids mamma - ja, en semester såhär i början av hösten var precis vad vi behövde. Vad synd att det inte blir ngt på torsdag, men vi ses snart igen. Kram!

  Tre stycken - absolut!

  Märta Stewart - shit, min alldeles egna Märta är här. Det känns tryggt! Jag gillar din nya blogg, verkligen!

  Cornelia - :)

  Intressesmurfen - vet du, det är faktiskt helt okej att vara avundsjuk, det är ju inte samma sak som att missunna oss resan.

  Anna ser dej - ja, magiskt har det varit. På sitt alldeles speciella sätt

  Minna - resan ner gick utmärkt. Signe sov halva tiden och var lugn och trygg. Resan hem var tuff. Jag var trött och dunderförkyld, Signe var mammig och envisades med att hoppa på min mage och inte sitta still någon längre tid. Det blev långa 4,5 timme i luften.

  Sara - att få sitta under en sån stjärnhimmel är verkligen en gåva. Jag är glad att vi fick den

  Hem ljuva hem - Portugal är ett tips. Verkligen. Men gärna utanför högsäsongen, för att komma undan värsta värmen och turismen. Om jag får tipsa.

  Sandra - ja, lite sol på magen skadade inte, men samtidigt var Signe extremt mammig så jag fick inte så mycket tid för mig själv, något jag ibland kunde sakna, bara den där korta korta stunden för sig själv på toa till exempel (jag har inte så högra krav som du hör :)

  Nina - ja, men jag saknade yogan, jag hade drömt om yoga på takterassen, men det blev bara små, små kvällsövningar för att få igång blodcirkulationen coh slippa kramp i vaderna på nätterna.

  SvaraRadera
 12. Å vad härligt det låter. Välkomna hem!

  SvaraRadera
 13. Jolla - ja, det har varit jättebra. Tack!

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!