onsdag, oktober 15, 2008

När jag dricker te så dricker jag te

Jag hämtar Signe från dagis varje eftermiddag någon gång mellan tre och halv fyra. Sedan har vi eftermiddagar som ser helt olika ut beroende på hur vi mår och vad vi vill göra. Ibland cyklar vi iväg till någon lekplats, ibland går vi hem och myser eller fikar.
Igår tog vi en promenad i koloniområdet strax intill där vi bor. Luktade på löv. Plockade äpplen. Hälsade på hundar. Dansade vals på dansbanan. Hälsade på grannar. Signe klättrade på staket och jag vände ansiktet mot solen och njöt av dagens sista strålar.
Sedan gick vi hem och lagade rotfruktsmos. Idag ska vi, om Signe vill, hämta mina stövlar hos skomakaren och sedan gå hem och yoga.

Jag försöker vara närvarande i det som händer, hela tiden. Inte tänka på då eller sen. Inte ha dåligt samvete för något jag inte hunnit eller planera för något som ska göras senare. Jag har hört att Jana Söderberg har mottot ”När jag dricker te så dricker jag te”. Jag gillar det. Skarpt.

14 kommentarer:

 1. Jag är inte alls så men eftersträvar den närvaron och beundrar dig om lyckas.

  SvaraRadera
 2. Du är en sann inspiratör! :-) Kramar från mig!

  SvaraRadera
 3. Ja, jag försöker bli bättre och bättre på det där hela tiden. Lättare sagt än gjort men övninig ger färdighet! :)

  SvaraRadera
 4. Men omvänt då? När man ägnar sig åt att planera framtiden eller fundera över något som har hänt - kan man dricka te samtidigt, enligt mindfulnessgurusarna? ;)

  SvaraRadera
 5. Helt rätt, inte så enkelt att följa. Men det lät som en underbar eftermiddag ni hade i går. Hoppas det blir lika bra idag. Och huset, det var visning nummer två igår, så budningen kommer säkert igång här, idag kanske - vi håller hoppet uppe! :)

  SvaraRadera
 6. Härligt inspirerande inlägg, som fick mej tillbaka i nuet!

  SvaraRadera
 7. Sånt behöver jag höra lite oftare, Tack:)

  SvaraRadera
 8. Fint. Och det Janas måtto känns rätt "lagom" och mänskligt, man behöver ju inte "maxa i varje stund och varje möte", lagom är bäst. För mig alltså. Otydligast i dag jag vet. Men jag var inne på scientologernas hemsida och läste tidigare idag...hua. Hjärntvätt.

  SvaraRadera
 9. Det där med teét... mycket klokt sagt. Ska tänka på det lite oftare:)

  Lilla P

  SvaraRadera
 10. Mitt liv är så mycket mer harmoniskt sen jag blev mamma. För att verkligen vara och leva i nuet, DET har min lilla dotter lärt mig. Å det är helt underbart!

  SvaraRadera
 11. Vackert oktoberfoto! Te-devisen är inte dum!

  SvaraRadera
 12. Visst är eftermiddagarna med barnen helt fantastiska? Jag har hört många klaga, och vara ledsna över att inte hinna med nåt på em, och att tiden bara rinner iväg.
  Visst skulle jag vilja spendera mer tid med mitt barn, det vill man väl alltid, men stunden efter dagis är magisk för mig, och förhoppningsvis för arvid.
  Vi gör precis som ni,mkt skog å mys och jag skriver som någon här ovan, att mitt barn har lärt mig mkt av att vara i nuet, bara genom att finnas till.
  Härliga barn! Och härliga vi!
  kram!

  SvaraRadera
 13. Jag håller bara med dig delvis... "Inte tänka på då eller sen" - ibland måste man ju också göra det, inte sant? Tänka på det roliga man gjorde i helgen, planera en spännande resa osv. För mig är sånt jätteviktigt. Å andra sidan tror jag att jag är ganska så närvarande i nuet, även om man såklart kan bli det ännu mer. Men man ska inte försöka eftersträva mer än man klarar, då och sen består ju av otroligt mycket mer tid än nu... Tack ändå för att du skrev den här kommentaren, jag tror dessa tankegångar har gjort mig lite mer medveten :)

  Intressant med lite filosofi en torsdagsförmiddag!

  SvaraRadera
 14. Jessica - vi är alla olika och för mig handlar det om att varje person ska hitta just sin grej.

  Jenny skriver - alltid lika glad över att kunna inspirera dig. Tack!

  All is pretty - ja, lättare sagt än gjort men visst gör övning färdighet. Så öva på!

  Att vara mamma - haha, nej det går inte alls för sig :) Jo, men visst är det så att jag grubblar och funderar också, skillnaden nu är att jag liksom är medveten om när jag gör vilket. Om du förstår vad jag menar. Och det är också det jag lägger in i mottot.

  Misen - lycka till med budgivningen! Jag håller tummar och tår att huset blir ert.

  Nina - vad kul att jag kunde inspirera! Det gör mig alltid lika glad

  Jen - det var så lite så!

  Ankie - jag håller med, det gäller att hitta balansen som passar bäst för oss alla, vi är ju alla olika.
  Och scientologerna....jag förstår att du känner dig lite otydlig :)

  Lilla P - för mig är det mottot jäkligt tydligt. Men det gäller ju, som sagt, att hitta sin egen grej

  Frida - ja, jag håller med, jag har landat ännu lite tyngre i det medvetna och i närvaron sen Signe kommer. Jag brukar ofta tänka att hon är min lilla läromästare här i livet.

  Uttrycksrum- jag älskar verkligen alla färger nu. Helt underbart och helt klart den vackraste tiden på året. Och te-devisen är också vacker

  Arvids mamma - tiden rinner iväg, det tycker jag också, men jag försöker ta vara på den just genom att vara närvarande. Precis som du. Hoppas vi ses snart. Kram

  Kristina - du har ju såklart en poäng i det du skriver. För visst är det så att jag grubblar och funderar och tänker. Också. Skillnaden nu, mot förr, är att jag är mer medveten om när jag väljer vad. Förut kunde jag lätt fastna i en tanke och glömma allt annat. Men nu, med mer medvetenhet kan jag välja på ett annat sätt. Det är det närvaro handlar om för mig. Men du fick mig att tänka extra en gång, därav det nya inlägget ovan. Så tack för dina tankar!

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!