fredag, november 28, 2008

All I want for Christmas....


Spikmatta. Jag vill ha en spikmatta. För att hitta min energi och landa. För att finna djupavslappning och släppa spänningar.

Den ger återhämtning och vila. Den ökar blodcirkulationen och syreupptagningen

Den har sextusen akupressurpiggar och har använts i österlandet i flera tusen år. Nu ska den användas av mig. I många, många år. Såvida jag får den i julklapp.

(för den nyfikna finns den bland annat att köpa här)

13 kommentarer:

 1. Oj! Det var inte illa. Kan tänka mig att det låter värre än det är.

  Vad tufft ni verkar ha det med Signes mage. Att behöva pussla ihop vardagen måste vara jobbigt...har inte kommit dit än!

  Hoppas i alla fall att proverna visar på något som går över av sig själv, och att du får din välbehövliga vila!

  Roligt att du gillar GrisOfanten!

  Stor helgkram från mig! /Caroline

  SvaraRadera
 2. Aha, det är så de ser ut spikmattorna jag har hört talas om. Jag trodde de var lite mer fakiraktiga.

  SvaraRadera
 3. Jag har köpt en sån till maken i julklapp. Han har pratat om att han vill ha en spikmatta länge.

  SvaraRadera
 4. Jag tror jag ska ge min mamma en i julklapp! Spännande. Men man får inte använda den som gravid va?

  En annan sak: Bar du Signe i sjal eller ska du bära nya i sjal? Tycker att du hade passat in på forumet sjalbarn! :) (Det är en komplimang!) Där är "alla" helt spikmattetokiga dessutom. Själv har jag aldrig testat spikmatta...

  SvaraRadera
 5. Caroline - haha, ja, många tror nog att det är mer fakir-liknanden än vad det faktiskt är. Men jag rekommenderar den. Till alla.
  Signe är bättre nu. Läkaren uteslöt smitta. Verkar mest vara en envis förkylning som satt sig i magen.
  Och GrisOfanten älskas. Av mig, mannen och Signe. Och snart också av bebisen, hoppas jag.

  Uttrycksrum - ja, du är nog inte ensam om att tro att den ska vara mer fakirliknande. Men den är liksom som en vanlig liten bomullsamatta med små plastpiggar på.
  Testa vettja!

  Sara - perfket, då kan ju även du testa den och se om den är så bra som jag hört att den ska vara.

  Maggan - Jag kommer inte att använda min matta när jag är gravid. Jag tror inte att det är bra att göra det, men jag vet inte om det är särskilt farligt. Men jag kommer att lägga mig på min först när bebisen är några månader och min kropp börjat återhämta sig något.
  Jag bar Signe i Babybjörn. Kommer troligtvis att bära även denna bebis i Babybjörn. Jag hört en massa positivt om sjlar, men jag vet inte om jag är en sjalmamma. Men tack för att du tycker det, jag tar det som en komplimang. Men kanske framstår jag mer "flummig" än vad jag egentligen är. Eller inte. Jag vet inte. :)

  SvaraRadera
 6. Ja mé, ja mé. Vet att två mattor är beställda av Mannen och jag Hoppas att det kommer en inslagen som klapp till julafton :-)

  SvaraRadera
 7. Jag vet inte om sjalmammor är så "flummiga" alltid! :) Jag bar min son i babybjörn, tills jag testade en sjal (tyckte först att sjalföräldrar verkade vara en konstig sekt, typ) och märkte att det var tusen gånger bekvämare för rygg och axlar!

  Nästa bebis vill jag helt klart bära i trikåsjal, för det ser sååå mysigt ut. (Jag har bara en vävd långsjal sedan tidigare.)

  SvaraRadera
 8. Jag vet inte om sjalmammor är så "flummiga" alltid! :) Jag bar min son i babybjörn, tills jag testade en sjal (tyckte först att sjalföräldrar verkade vara en konstig sekt, typ) och märkte att det var tusen gånger bekvämare för rygg och axlar!

  Nästa bebis vill jag helt klart bära i trikåsjal, för det ser sååå mysigt ut. (Jag har bara en vävd långsjal sedan tidigare.)

  SvaraRadera
 9. Cinks - då hoppas jag att vi blir lika glada båda två när ett av paketen ünder granen visar sig vara just en spikmatta :)

  Maggan - nej, jag menade nog inte riktigt så heller, sjal är ju faktiskt otroligt bekvämt och användbart. Jag är nyfiken själv så man vet aldrig :)

  SvaraRadera
 10. Jag tror att hemligheten med sjal är att man ska be någon visa hur man knyter. Jag hade en kompis som lånade ut en åt mig och lärde mig knyta. Hade jag bara fått en bruksanvisning hade jag nog fått lite panik med 5 meter tyg (eller hur lång är en sjal nu igen, hm...) som man inte vet riktigt vad man ska ta sig till med. På så sätt känns ju Baby Björns spännen enklare. Men det går lika snabbt med sjal när man lärt sig.

  SvaraRadera
 11. Maggan - ja, det där tror jag också på. Men jag känner nog ingen som använt sjal till sin bebis. Men det finns säkert ngn här ute i bloggvärlden som kan hjälpa mig :)

  SvaraRadera
 12. åh, jag har testat. det var helt suveränt. jag skulle vilja ha en jag med.

  SvaraRadera
 13. Linda - coolt, jag har hört många som säger samma sak. Läääängtar efter min julklapp :)

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!