torsdag, november 27, 2008

Vilja vila

Signe har varit hemma från dagis i nästan två veckor. Hon är dålig i magen och dagis vill inte ha något barn som är dåligt i magen.
Hon är inte sjuk. Hon äter bra, sover bra, leker och är som vanligt.
Det har varit ett evigt pusslande för att få ihop min och mannens arbetstider, min skola och allt annat. Tack och lov har vi haft hjälp av farmor, och ikväll rycker studievännen U in som en räddande ängel så att mannen och jag kan yoga-andas tillsammans.

Men nu börjar jag bli trött på bajsblöjor och på att inte räcka till någonstans. Jag jobbar min allra sista dag imorgon, hemifrån, men hade behövt lugn och ro för att kunna avsluta och lämna över på ett schysst sätt.
Jag behöver lugn och ro överhuvudtaget. Min bebis har förhoppningsvis lagt sig med huvudet nedåt, åtminstone är det vad min barnmorska trodde efter att jag hörde av mig till henne imorse efter en natt med smärta och oro för att allt inte stod rätt till. Jag har svårt att gå och känner mig allmänt höggravid. Att Signe är extremt mammig och vill vara nära, nära och får raseriutbrott när jag inte vill bära henne gör inte saken bättre.

Men mannen har vabbat idag och varit hos läkaren. De uteslöt det mesta, men kan inte skriva intyg till dagis förrän alla prover är färdiganalyserade. Vilket innebär att min efterlängtade vila kanske dröjer.

Självklart är huvudsaken att Signe blir bra men jag måste säga att jag längtar efter liggande läge i soffan med bara tystnad runt omkring.

12 kommentarer:

 1. Har ni testat att utesluta mjölk?
  /Anette.

  SvaraRadera
 2. Så var min dotter förra vintern och precis som Anette sa så skippade vi mjölken ett tag. Då blev hon bättre och efter några månader drack hon och åt mjölkprodukter som vanligt.
  Läkaren sa att barn ofta kan bli laktosintoleranta ett tag efter en magsjuka.
  Hoppas att hon blir frisk snart och att du får den vila du behöver!
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Bara en liten tankeängel skickar jag över såhär. Det kan du behöva.

  SvaraRadera
 4. Vi uteslöt också vanliga mjölkprodukter under några månader i våras då Filip hade kramper i magen, konstig avföring osv. Han hade varit magsjuk och innan dess ätit penicillin. Sen testade vi vanlig mjölk igen och hans mage var ok. Kram Helena

  SvaraRadera
 5. Förstår dig verkligen. Hoppas det går över snart!

  Det låter lite liknande det som N har, också dålig i magen fram och tillbaka men pigg och äter bra i övrigt. Kanske något som går?

  Kramar!

  SvaraRadera
 6. Man FÅR längta efter sånt! Helt mänskligt, och fullt förståeligt.

  i övrigt håller jag med de ovanstående, arvid hade samma sak, och några droppar från bvc, och mjölkfri månad, så var allt tiptop igen. Hoppas att ni får hjälp, fort!
  Och jo, jag tror att du får vara min tandläkare på torsdag...vi hörs mer om det!

  kramar!/Arvids mamma

  SvaraRadera
 7. Förstår känslan. Det är inte pusslandet man behöver för att komma ner i varv... Sixten har varit precis likadan med magen. För hans del gjorde det inte ett skvatt med mjölkutslutning, men helt plötsligt gick det över. Läkaren vi var hos sa att det inte är ovanligt hos småbarn och att det helt enkelt brukar gå över efter ett tag (om inte proverna visar nåt speciellt). Jag håller tummarna för att det går snabbt med intyget och att du får lov att avsluta i lugn och ro.

  SvaraRadera
 8. Anette - japp, vi utesluter både mjölk och mjöl för att se om det ger något resultat.

  Sara - ja, det verkar vara ganska vanligt. Men nu utesluter vi mjölk sedan en tid tillbaka och hoppas på det bästa. Tack!

  Nina - tack för tankeängeln!

  Helena - oj, vad länge att vara utan vanliga mjölkprodukter i flera månader, det hoppas jag att vi ska slippa men vi har som sagt uteslutit det den här veckan och hoppas på det bästa

  Jenny skriver - ja, det verkar vara något som går, det är många barn på Signes dagis som har samma symtom och innan dagis har läkarintyg eller barnen är helt bra får de inte vistas där. Så Signe är hemma även idag

  Arvids mamma - vi har också fått tips på droppar från Apoteket som vi använder nu. Hoppas på det bästa.
  och vilken ära - att få vara tandläkare på torsdag, vi hörs vidare om det :)

  Anna ser dej - ja, vår läkare sa också att det brukar gå över av sig självt, samtidigt orkar man ju inte vänta i flera veckor utan att veta vad det är. Kram

  SvaraRadera
 9. Barn kan ju vara ganska lösa i magen länge utan att det är något sjukligt. Magen kan bli känslig av någon anledning, och sedan tar det ett tag för den att stabilisera sig.

  På vårt dagis är det ok att komma ifall barnet mår helt bra, och man kan vara ganska säker på att det inte är något som smittar.

  Hoppas att läkaren i alla fall kan utesluta smittrisken så att hon får gå på dagis. Lillkatten skulle bli helt odräglig om han var tvungen att sitta hemma med sin gravida mamma i flera veckor.

  SvaraRadera
 10. Jag kanske skulle ha tillagt att vi använde laktosfria produkter under tiden.
  Kram Helena

  SvaraRadera
 11. Hoppas Signe blir bättre snart, så du får din välbehövliga och efterlängtade vila och tystnad!

  Och grattis till att ha jobbat din sista dag! Det måste kännas underbart!

  Här kommer en stor *kram* från mig.
  /C

  SvaraRadera
 12. Kattmamman - ja, det har varit ganska tufft att vara hemma med Signe. Dels för att jag varit/är trött och tung och inte kunnat leka och aktiviera henne på samma sätt som jag brukar, och dels för att hon varit extremt aktiv och lite uttråkad. Men nu går hon på dagis igen och är mycket bättre i magen. Läkaren konstaterade också att det inte är något som smittar.

  Helena - jo, jag tänkte nog att ni gjorde det, men ändå, det är ju inte helt lätt. Men skönt att han är bättre nu.

  C - Signe är bättre sen i lördags och idag har jag min första lediga dag hemma, i tystad, med tända ljus och latte. SÅ skönt. Kram tillbaka

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!