torsdag, december 11, 2008

Det finns en katt i vårt hem

...som söker ett nytt hem.
Hon är en norsk skogkattfröken. Hon lyssnar till namnet Simba (som betyder lejon på swahili), är fjorton år och sover mest hela dagarna. När hon inte sover vill hon äta god mat, få en massa kärlek eller bara ligga och mysa i en fåtölj någonstans.

Vi kommer inte att behålla henne efter årsskiftet. Dels för att vi blir fler i familjen, ska flytta och känner att vi inte längre har samma tid för henne. Och dels för att mannen egentligen är allergisk mot henne och nu har tröttnat på att vara snuvig mest hela tiden.

Så, efter att ha haft fröken utackorderad hos en vän i snart 1,5 år och sedan hört mig för hos andra vänner så lämnar jag nu frågan till bloggvärlden - är det någon därute som vill ha en ullig och gullig kattdam i sina bästa år som julklapp? Eller känner någon annan som vill.

8 kommentarer:

 1. Jag vidarebefodrar till mina allra djurvänligaste vänner. I mitt eget liv passar tyvärr inte katt in.

  SvaraRadera
 2. Hoppas att det löser sig för er och er kisse!

  Hoppas även att jag inte kommer behöva hamna i samma sits som du när det gäller mina egna två katter. Men vad kan man annars göra om de inte går ihop med bebisen?

  /C

  SvaraRadera
 3. Jag gillar katter (alla andra djur också förövrigt) men min man är också allergisk. Trist! Hoppas du hittar någon som kan ta hand om henne, jag ska höra mig för. Kram.

  SvaraRadera
 4. OM jag vill. Det är värre med sambon. Ska försöka övertala men är tveksam till framgång.

  KRAM!

  SvaraRadera
 5. Ska sprida ordet. Här hemma har vi också allergiker, tyvärr.

  SvaraRadera
 6. Om jag inte vore allergisk hade hon fått flytta hem till oss! Mina barn hade blivit överlyckliga. Jag också. Jag älskar katter. Hade alltid katt förut. Men så blev jag allergisk.

  Jag hoppas verkligen att hon får ett nytt hem!

  SvaraRadera
 7. vilket tufft beslut!
  Hoppas att ni hittar ett fint hem till henne!

  Jo, vi hinner tyvärr inte ses i mellandagarna, vi kommer att åka som tokar fram o tillbaks, mellan södermanland, och gotland hela julen typ...måste ändra våra traditioner till nästa år, julen ska vara fin, och varm, o mysig...inte spenderas i en bil, på en båt, flaxande å alltid på språng. Blä. men såklart blir det värme oxå, och vi får ju träffa alla våra kära, på bara några dagar, o det är ju oxå lyxigt!

  kramar till dig!
  //arvids mamma

  SvaraRadera
 8. Frida - tacksam för all hjälp jag kan få.

  C- För oss har det egentligen aldrig passat med bebis och katt. Jag blev, helt plötsligt, coh efter 12 år med två katter alldeles galen över allt katthår o kattsand när vi fick Signe. Och det har liksom inte gått över. Men jag tror inte att det blir så för dig. Jag hoppas inte det i alla fall. Men nu handlar det ju inte bara om det utan om mannens allergi, först och främst.

  Jessica - ja, det är trist med allergi. Tack snälla för att du hör dig för, det uppskattar jag.

  Jenny - det gäller ju att båda vill, såklart. Men OM du nu har framgång så kan vi alltid prata fodervärds-ansvar. Det hade min vän M. Dvs hon tog hand om Simba men vi stod för alla kostnader och hade yttersta ansvaret ifall det skulle hända något. Funkade finfint. Vi ses om en vecka. KUL!

  Kajsa - tack snälla för att du hör dig för, det uppskattar jag!

  Sara - trist att du är allergisk. Och jag vet att Signe kommer att bli ledsen när Simba lämnar oss, men så får det bli. Förr eller senare i alla fall. Och gärna innan bebisen kommer så att hon inte förknippar det med det.

  Arvids mamma - låter som tufft julschema, men det är ju, som du skriver, kul att träffa nära och kära också. Vi får helt enkelt ses nästa år. KRAM

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!